12 Ιουν 2022

Σέριφος Πώς αλλιώς να το θέσω;

( εδω,το Μαλλιάδικο μια τετοια παραλια στην Σεριφο, καλοκαιρι 2014) 

γράφει ο Βίδος Κοσμάς

.. νοσταλγώ τις εποχές που οι παραλίες ήταν αγκαλιές γεμάτες καλοκαίρι και όχι βιομηχανίες τουρισμού με καφετέριες, μπαράκια και σουβλατζίδικα. Τότε που μπορούσαμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας χωρίς καπουτσίνο φρέντο και κοκτέιλ καρπούζι με ρούμι..... ....

 Πώς αλλιώς να το θέσω; Το μαγικό μέρος που λέγεται παραλία το θέλω... παραλία, όπου κατεβαίνουν οι παρέες για να απολαύσουν τη θάλασσα, για να ξαπλώσουν στην άμμο (το ξεχάσαμε αυτό από τότε που η ξαπλώστρα έγινε είδος πρώτης ανάγκης) ... το ελληνικό καλοκαίρι εκεί ξετυλίγει όλη την ομορφιά του. 
Εκεί που κάποτε με μια πετσέτα και τίποτε άλλο περνούσαμε φίνα. Κάνοντας βουτιές και όχι πασαρέλα ...... ( εδω, μια τετοια παραλια στην Σεριφο, καλοκαιρι 2014) 
Απόσπασμα απο ενα αρθρο του Βίδος Κοσμάς του 2015

to synoro blog

3 σχόλια:

  1. Κ. Γούναρη, κατ΄αρχάς θα ήταν ευγενικό να με ενημερώσετε πρώτα ότι θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτήν την ανάρτηση μου στο facebook του 2015, δεν έχω δημόσιο προφίλ, το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν απλά ορατό και για φίλους φίλων. Το σημαντικότερο όμως είναι, αν το διαβάζατε πιο προσεκτικά θα διαπιστώνατε ότι το κείμενο δεν ειναι δικό μου, αλλά απόσπασμα απο ένα άρθρο του Κοσμά Βίδου στο Βήμα τότε (αναφέρεται η πηγή στο πρώτο σχόλιο μου https://www.tovima.gr/2015/06/09/opinions/o-eksagnismos-tis-boytias/#.VXlpRiMvDCk.facebook)
    Μόνο η φωτογραφία είναι δική μου. Παρακαλώ διορθώστε το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγνώμη Κατερίνα εχεις απολυτο δίκιο θα το διορθώσω αμέσως και πάλι συγνωμη ηταν πολύ όμορφο και αληθινό

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα Σταμπολίδου14 Ιουνίου 2022 στις 2:51 μ.μ.

      Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...