26 Ιουν 2022

Η ΟΣΥ.ΜΙΚ συνέχισε την δράση της και τον Ιούνιο με επισκέψεις και παρουσίες σε εκδηλώσεις των Νησιωτικών μελών της.


Η ΟΣΥ.ΜΙΚ συνέχισε την δράση της και τον Ιούνιο με επισκέψεις και παρουσίες σε εκδηλώσεις των Νησιωτικών μελών της.

 Λίγο ,πριν την εορτή των Ποσειδώνειων της Ναυτιλίας,ο Πρόεδρος Αντώνιος Κουζούπης και ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Σταυρουλάκης συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ,Γιάννη Πλακιωτάκη,κ. Κωνσταντίνου Άγγελο.

 Οι ανησυχίες τους και ο προβληματισμός για την άνοδο των τιμών των εισιτηρίων και των δυσκολιών ενδοκυκλαδικής επικοινωνίας τέθηκαν ,καθώς απο πολλά μικρά νησιά,Φολέγανδρος/Ανάφη είναι έντονος ο προβληματισμός για την εφετινή περίοδο.

 Η Υπόσχεση,πως θα γινει ενας καλύτερος επανασχεδιασμός γραμμών είναι μια λύση για τα μικρά νησιά ,έστω για την επόμενη περίοδο. Στην Μήλο,το Σαββατοκυριακο των Αγίων Πάντων,ευρέθηκε αποστολή της ΟΣΥ ΜΙΚ και της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου,για να τιμηθούν οι Ιερές Κατακόμβες της Ιεράς Νήσου Μήλου,μετά απο πρόσκληση του Συνδέσμου Απανταχού Μηλίων και του Σωματείου των φίλων των Κατακομβών. 

Με λαμπρότητα παρακολουθήσαμε την Δοξολογία του Σαββάτου,καθώς και την Πανηγυρική Θ Λειτουργία της Κυριακής. 

Ελειτούργησε υποδειγματικά,ο Μητροπολίτης μας Κυκλάδων νήσων,Κ Δωρόθεος μαζί με όλους τους Ιερείς της Νήσου ,αρχών και επισήμων και κλήρου.

 Μετά το Πέρας των παραδοσιακών χορών απο το Λύκειο Ελληνίδων Σύρας,οι καλεσμένοι εδεξιώθηκαν εξαίρετη ντόπια κουζίνα απο τους Ιδιοκτήτες της επιχείρησης Γλαρονήσια. Για την Οσυ Μικ έδωσαν το παρών,η Γραμματέας κ Φρατζέσκα Κουνάνη και το μέλος ΔΣ,Φοίβος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος. Υπόσχεση μας,η παρουσία και η βοήθεια σε εκδηλώσεις των μελών της Οσυ Μικ στα νησιά ή την Αττική ,για να συνεχίσουμε να προάγουμε αυτό για το οποίο οι νησιώτες θα καυχιώνται πάντα,Παράδοση και Πολιτισμός. 

Καλό καλοκαίρι. 

Πηγή : 

Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...