26 Ιουν 2022

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Κύθνου και ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στο νησί


Προγραμματική σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. συνάπτει ο Δήμος Κύθνου, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύθνου, εγκρίθηκε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), βάσει της οποίας η ΕΕΤΑΑ θα αναλάβει την διαδικασία υλοποίησης του έργου, δεδομένου ότι ο Δήμος Κύθνου δε διαθέτει στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο της σύμβασης, ο Δήμος Κύθνου δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και την τεχνική επάρκεια για να ανταποκριθεί στην υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας και στις απαιτήσεις της επίβλεψης και παραλαβής των υποέργων 1 και 2 του έργου «Έργα βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας Δήμου Κύθνου».

Ο προϋπολογισμός των δύο υποέργων με διακριτικούς τίτλους:

• Υποέργο1: Βελτίωση δρόμου προς Κόμη (βόρειο τμήμα) και

• Υποέργο2: Βελτίωση αγροτικού δρόμου προς Σιμουσί – Γαϊδουρόμαντρα (νότιο τμήμα)

ανέρχεται σε 2.025.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Κύθνου έχει υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης στην πρόσκληση ΑΤ05 (Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία) του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Οι μελέτες ωρίμανσης του έργου έχουν πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του αναπτυξιακού οργανισμού ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.

Με στόχο την υποστήριξη του Δήμου Κύθνου στην υλοποίηση του έργου, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. αναλαμβάνει καθήκοντα Τεχνικής Υπηρεσίας, Διευθύνουσας Υπηρεσίας και Επίβλεψης του έργου, και συγκεκριμένα:

• Εκτελεί καθήκοντα Διευθύνουσας Υπηρεσίας και επιβλέπει το έργο με προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας,

• Ελέγχει, συμπληρώνει, επικαιροποιεί και θεωρεί τις υφιστάμενες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, όπου αυτό απαιτείται,

• Υποστηρίζει τον Δήμο στις διαδικασίες έκδοσης όλων των απαραιτήτων αδειοδοτήσεων,

• Διεκπεραιώνει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το έργο,

• Συμμετέχει στις Επιτροπές παραλαβής του ως άνω έργου.

Πηγή : https://www.efsyn.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...