2 Ιουλ 2024

Το Parking στη Χώρα φωτίστηκε Επιτέλους


Έχω ξεχάσει σε ποιά φάση βρίσκεται το έργο!!!!
Αυτό που είναι ορατό αυτή τη στιγμή είναι πως το Parking στη Χώρα φωτίστηκε...και καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν ο φωτισμός είναι μέσω ΔΕΗ ή με ηλιακά συστήματα!!!
Επιτέλους θα μπορεί πλέον ο κάθε πολίτης να κυκλοφορεί στο χώρο δίχως φακό!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Πηγή : 

to synoro blog

Σέριφος Αυτή την φορά την πιάσαμε την φωτιά video


Δεν πρόλαβαμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας στο νησί της Σερίφου, από την πυρκαγιά προ λίγων ημερών που πέρασε και άφησε μόνο στάχτη και καμένη γη και πριν από λίγο σήμανε και πάλι συναγερμός, για νέο μέτωπο.Ευτυχώς ήρθαν δύο καναντερ και έπιασαν την φωτιά συν την νεολαία και το πυροσβεστικό κλιμάκιο που έπιασε τα μονοπάτια 

υγ Περίμεναν να φύγουν τα πυροσβεστικά από το νησί αλλά η αεροπορία ήρθε άμεσα με δύο πανάρχαια αλλά αξιόλογα CL-215 και ένα μισθωμένο και τροποποιημένο Β-212 και η ιστορία έληξε .

Anthony Katsigiannis

δείτε το video

https://www.faceboygok.com/100063806910526/videos/399788369148128

Εισαγωγή
Katerina-Katia


Πηγή : 

to synoro blog

Σέριφος Πυρκαγια ξέσπασε πάλι πρίν απο λίγο στην κορυφή του βουνού Ορος


Πυρκαγια  ξεσπασε πρίν απο λίγο στην κορυφή του βουνού Ορος και ειναι τώρα στη καμαλαυκα επιχειρησαν 2  ελικόπτερα αλλα θα φύγουν γιατι βραδιάζει 


Ο Δήμος καταβάλει προσπάθεια να επιστρέψει το Αρτεμις οπου μεσα ταξιδευουν οι πυροσβέστες θα σας ενημερώσουμε παλι 
Πηγή : 

to synoro blog

ΚΟΒ ΚΚΕ ΣΕΡΙΦΟΥ: Σχετικά με την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο νησί

φωτο τζινα Προκοπίου
Για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση είναι έκθετη, για τα ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας του λαού, της ζωής του και της περιούσιας, αλλά και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων.

Στο νησί μας, όπως και το 2013, ζήσαμε άλλη μια μεγάλη  και καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη σπίτια, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές καλλιέργειες, μελίσσια, δημοτικές και δημόσιες υποδομές  κατακαίγοντας όλη την νοτιοδυτική πλευρά της Σερίφου.

Το φετινό αφήγημα της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» για την πυροπροστασία και για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, ξεγυμνώθηκε από τα δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα που αποκάλυψαν, για μια ακόμη χρονιά, την ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Είναι απαράδεκτο σε ολόκληρό το νησί, να υπηρετούν μόλις 4 πυροσβέστες με ένα μικρό όχημα, δύναμη που όπως επιβεβαιώθηκε με δραματικό τρόπο δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς.

Δεν δεχόμαστε η ζωή και η περιουσία μας να παίζονται στα ζάρια κάθε χρόνο.

Απαιτούμε την στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με το αναγκαίο προσωπικό με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα  και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Να υπάρξει πλήρης και άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο, όπως προβλέπεται από τον απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων.

Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και να υπάρξουν οι αναγκαίες πιστώσεις για την  άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι δημοτικές και δημόσιες υποδομές του νησιού.

1 Ιουλίου 2024

Πηγή : 

to synoro blog

Δοκιμαστική προσέγγιση του CAT1 της Magic Sea Ferries στο Λιμάνι της Σερίφου


Δοκιμαστική προσέγγιση του CAT1 της Magic Sea Ferries στο Λιμάνι της Σερίφου . Εναρξη δρομολογίων απο Αύριο 4 Ιουλίου. Καθημερινή σύνδεση από το Λιμάνι του Λαυρίου για τις Δυτικές Κυκλάδες.


Με ενδιάμεσα λιμάνια προσέγγισης Κέας (3 φορές την εβδομάδα) και Κύθνου και τελικό Λιμάνι τη Μήλο και επιστροφή. Καλά ταξίδια & Καλές θάλασσες σε πλοίο και πλήρωμα.!!
Πηγή : Coastal Ships Gallery

to synoro blog

Νέο ταχύπλοο& πρώτη φορά που η Σέριφος συνδέεται με το Λαύριο. !


Με ένα   νέο ταχύπλοο ενισχύεται η ακτοπλοϊκή γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων και αυτή τη φορά από το Λαύριο καθημερινά .

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Magic Sea Ferries δρομολογεί το σύγχρονο πλοίο της Hsc Cat I , μεταφοράς επιβατών και οχημάτων από 4 Ιουλίου στη γραμμή Λαύριο ,Κύθνο ,Σέριφο, Σίφνο και Μήλο  καθημερινά , με κάποιες μέρες της εβδομάδας να πιάνει και Κέα.

Το ταχύπλοο θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από ΛΑΥΡΙΟ-ΜΗΛΟ και αντίστροφα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Η Magic Sea Ferries είναι μία ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1994 και έχει την έδρα της στον Πειραιά. Δραστηριοποιείται στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις Κυκλάδες, αντίστοιχα.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά η Σέριφος συνδέεται με το Λαύριο.

Η εταιρεία θα διαθέτει  πούλμαν για  την μεταφορά των επιβατών, από Αθήνα-Λαύριο και Λαύριο-Αθήνα.

 


Πηγή :  Milos Voice

to synoro blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...