12 Ιουλ 2024

Με έναν οδηγό ασθενοφόρου ξέμεινε το Κέντρο Υγείας Μήλου


Λυπούμαστε αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου ώστε να έρθει να παραλάβει τον ασθενή/τραυματία. Αυτή είναι η συνηθέστερη απάντηση που θα λάβετε αν καλέσετε στο Κέντρο Υγείας Μήλου για να αναφέρετε περιστατικό που χρίζει την άμεση μεταφορά του ασθενή ή τραυματία με ασθενοφόρο προς την κύρια μονάδα υγείας του ΕΣΥ στη Μήλο.

Δεκάδες τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στο Κέντρο Υγεία Μήλου, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο του καταγράφονται τα μηνύματα αγανάκτησης από δημότες και επισκέπτες του νησιού που «στολίζουν» με αρκετά επίθετα τους αποδέκτες.

Να θυμίσουμε ότι ήταν λίγο πριν τις φετινές Ευρωεκλογές όταν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κυρία Αγαπιδάκη είχε επισκεφθεί το νησί μας και το Κέντρο Υγείας Μήλου ανακοινώνοντας έργα που αφορούν την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση του, αλλά και είχε λάβει ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα.

Όσον αφορά την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Μήλου, αγνοείται η τύχη της και τα συνεχή δελτία τύπου της προηγούμενων ετών. Ο Δήμος Μήλου και το ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου (Ι.Σ.Κ.Υ.Μ.) είναι επίσης ενήμεροι για την κατάσταση. Τα «Μηλέικα Νέα» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν το πρωί της Δευτέρας με την 2η ΥΠΕ Νοτίου Αιγάιου και τον κ.Ροϊλό αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Από την πλευρά τους οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μήλου πραγματοποίησαν σύσκεψη την Δευτέρα 8 Ιουλίου το μεσημέρι με προθέσεις σύμφωνα με πληροφορίες να υλοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ή και να παραιτηθούν.

Επί του πιεστηρίου

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του παρόντος άρθρου και λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι ένα τροχαίο ατύχημα στην περιοχή του Αρουκάνηστου (μετά την παραλία της Αχιβαδολίμνης προς Αγία Μαρίνα) μηχανή γουρούνα εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό κοπέλας. Λόγω έλλειψης ασθενοφόρου η κοπέλα με πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα περίμενε 4 ολόκληρες ώρες να βρεθεί ένας ιδιώτης εν τέλει και να την μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μήλου περίπου στις 5.30 το απόγευμα...

Πηγή : https://www.mileikanea.gr/m

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...