26 Ιουλ 2024

Τήνος: Η δύσκολη εξίσωση της υδροδότησης


Γιάννης Παλαιολόγος

Περιμένοντας το – ξεφουσκωμένο φέτος – τουριστικό κύμα, ο Δήμος προσπαθεί να ωθήσει σε μείωση της κατανάλωσης και να περιορίσει τις απώλειες από τα παλαιά και αχαρτογράφητα δίκτυα, ενώ η επέκταση της εκτός σχεδίου δόμησης ενισχύει την πίεση στα αποθέματα του νησιού και οι βροχοπτώσεις μειώνονται επικίνδυνα.

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, τεράστιες ποσότητες νερού – ενός αυξανόμενα σπάνιου αγαθού – πάνε χαμένες στο υπέδαφος της Χώρας της Τήνου. Υπάρχει μία σημαντική διαρροή στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή Τριών Ιεραρχών, όπου βρίσκεται η πιάτσα των ταξί. Ως τις αρχές αυτής της εβδομάδας, δεν είχε εντοπιστεί πού βρισκόταν το πρόβλημα ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη.

Στο πιο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 12 Ιουλίου, ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς μίλησε για «τεράστια ζημιά» στο σημείο, όπου το δίκτυο εξακολουθεί να αποτελείται από σωλήνες αμιάντου. Οι απώλειες νερού υπολογίζονται σε 700-800 m3 ημερησίως, σε συνθήκες λειψυδρίας και λίγο πριν ξεκινήσει για τα καλά το high season.Στο νησί βρέθηκε συνεργείο από το τμήμα αφανών διαρροών της ΕΥΔΑΠ για να συνδράμει τον Δήμο, αλλά δεν βρήκε άκρη. Ακολούθησε συνεργείο από την εταιρεία που έχει αναλάβει να εξοπλίσει το δίκτυο με δυνατότητες τηλεμετρίας, οι οποίες – αν είχαν εγκατασταθεί – θα επέτρεπαν τον σχετικά άμεσο εντοπισμό του προβλήματος. Τα συνέργεια των δύο εταιρειών συνέχιζαν έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές να αναζητούν λύση

.Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/07/24/tinos-i-dyskoli-exisosi-tis-ydrodotisis/
Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...