25 Ιουλ 2024

Συνάντηση του Δήμαρχου Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Δήμαρχου Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Κύθνου να βελτιώσει την ποιότητα των παροχών υγείας στους κατοίκους του νησιού μας ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον αρμόδιο Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.
Στην συνάντηση ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στον Υπουργό όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας δίνοντας έμφαση στην γεωγραφική απομόνωση του νησιού μας που σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του χειμώνα καθιστούν πολύ δύσκολη την επιβίωση σε ένα μικρό νησί.
Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη πλήρους στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με ιατρικό, νοσηλευτικό καθώς και διοικητικό προσωπικό. Παράλληλα, ζήτησε την επάνδρωση των ιατρείων με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η υποστελέχωση των ιατρείων αποτελεί ένα πρόβλημα που δυσχεραίνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κύθνου και πως γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη πρωτοβάθμια φροντίδα.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πληθυσμός του νησιού το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες καθώς οι γιατροί εξαντλούνται με τις συνεχείς εφημερίες ενώ ταυτόχρονα τα ιατρικά περιστατικά που χρήζουν άμεσης φροντίδας αυξάνονται ραγδαία.
Ο Δήμαρχος επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας ισχυρού νομικού πλαισίου από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης που θα παρέχει πιο ισχυρά κίνητρα στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι θέσεις που προκηρύσσονται και να μην μένουν ακάλυπτες.
Μετά από όλα αυτά αναζητήθηκαν άμεσες λύσεις για τα παραπάνω προβλήματα με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί να γίνει άμεσα προκήρυξη θέσεων για επικουρικό προσωπικό που θα αφορά νοσηλευτές, οδηγό - διασώστη καθώς και διοικητικό προσωπικό για την στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου και του Αγροτικού Ιατρείου Χώρας Κύθνου. Ταυτόχρονα, τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθεί θέση μόνιμου επιμελητή ο οποίος θα έχει ειδικότητα Γενικού Ιατρού για το Π.Π.Ι στην Δρυοπίδα.
Παράλληλα, συνεχίζεται για την θερινή περίοδο η επάνδρωση του Ιατρείου με γενικό ιατρό καθώς και με παιδίατρο.
Ο Δήμος Κύθνου νιώθει την αγωνία των κατοίκων του νησιού και συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο όλων των Θερμιωτών. Θα συνεχίσουμε προσπαθώντας να πετύχουμε όσα περισσότερα γίνεται για το νησί μας.
Πηγή : 

Δήμος Κύθνου


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...