13 Ιουλ 2024

Μπάλος – Χανιά / Αποβιβάζουν τουρίστες στη θάλασσα – Κινητοποίηση του υπουργείου μετά τον σάλο


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Κρήτη μετά τις φωτογραφίες από τον Μπάλο στα Χανιά που δείχνει τουρίστες να αναγκάζονται να κολυμπήσουν για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν στα ημερόπλοια. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια ενός σχοινιού και των πληρωμάτων αναγκάζονται να βγουν από τη μπουκαπόρτα και να πέσουν στο νερό, που τους φτάνει μέχρι τον λαιμό, για να πάνε στην παραλία. Με τον ίδιο τρόπο, επιβιβάζονται στα σκάφη και φεύγουν από τον Μπάλο. 

 Όπως αναφέρει τουρίστρια από την Αμερική στο zarpanews: «Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800- 900 επιβατών. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν».Όπως επισημαίνει η ίδια τουρίστρια, «οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι». 

 Μετά τον σάλο που δημιούργησαν οι εικόνες ντροπής από το σημείο, το υπουργείο τελικά ενέκρινε την κατασκευή πλωτής εξέδρας, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης πλοίων αναψυχής και τουριστικών ημερόπλοιων.

 Το χρονικό 

Όλα ξεκίνησαν όταν ελήφθη απόφαση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, όπου θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία. 

 Oι αρμόδιοι, ωστόσο, βλέποντας αυτές τις εικόνες κατάλαβαν ότι κάτι πήγε στραβά και έτσι ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση και εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας.Ειδικότερα, στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι «μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και τη ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας», η οποία προφανώς δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί. 


 Επιπλέον σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί δώδεκα μέτρα για την προστασία του Μπάλου από τον υπερτουρισμό, με 2.330 άτομα ανώτατο όριο επισκεπτών σε δύο βάρδιες, επιβολή εισιτηρίου και προκράτηση. 

 Πηγή : https://tvxs.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...