31 Ιουλ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας 14η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 14ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 29/7/2024
ΘΕΜΑ 1o
Ομόφωνη απόφαση για την ένταξη του Δήμου μας στο Ελληνικό δίκτυο υγιών πόλεων, ορισμός εκπροσώπων του Δήμου και συντονιστής του προγράμματος.
ΘΕΜΑ 2o
Αναβολή της λήψης απόφασης για την έγκριση του δεύτερου ΑΠΕ του έργου «Αναβάθμισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Σερίφου» μέχρι να διορθωθούν, όπως διαπίστωσε το Σώμα.
ΘΕΜΑ 3o
α) Σχετικά με το αίτημα του Συλλόγου Μεγάλου Λιβαδίου η απόφαση ήταν θετική κατά πλειοψηφία. Σαν Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας εκφράσαμε την άποψη ότι σχετικά με την αντικατάσταση του παλιού καπακιού του Δημοτικού πηγαδιού με νέο, πρέπει να γίνει από τον Δήμο κι όχι από τον Σύλλογο, διότι διαθέτει την τεχνογνωσία και την ευθύνη, μιας και ορθώς επισημαίνουν λόγους ασφαλείας.
β) Επίσης δε διαφωνούμε με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης του βιβλίου, αλλά το κόστος των 500 ευρώ είναι μια ιδιωτική δαπάνη κι αφορά έναν ιδιώτη που πουλάει ένα συγκεκριμένο βιβλίο και είναι η τρίτη κατά σειρά παρουσίασή του. Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους καταψηφίσαμε το θέμα.
ΘΕΜΑ 4Ο
Σχετικά με το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου Μέγα Λιβαδίου με 3.000,00 ευρώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Καταψηφίστηκε το θέμα από εμάς, διότι υποβάλλαμε ένα ερώτημα σχετικά με την ερμηνεία του νόμου για την νομιμότητα της δαπάνης και ζητήσαμε να διευκρινιστεί πριν πάμε για την ψηφοφορία, πράγμα που δεν έγινε.
ΘΕΜΑ 5o
Ομόφωνα αποφασίσαμε την συμμετοχή του Δήμου Σερίφου στο 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Νικόλαος Τσελεμεντές» και το ακριβές πλαίσιο με τα άτομα και τους Συλλόγους που θα παραβρεθούν, θα τα καθορίσει η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου που θα την συγκαλέσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού κος Αντωνάκης Δημήτριος.
ΘΕΜΑ 6o
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο καθορισμός προστίμου ύψους 500,00 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής το ποσό να διπλασιάζεται για την παράβαση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων.
ΘΕΜΑ 7o
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η λήψη απόφασης για την έγκριση του νέου τοπογραφικού της πλατείας του Δημαρχείου, τονίσαμε ότι η επιτροπή κοινοχρήστων χώρων πρέπει να προβεί σε ελέγχους ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα που ορίζονται από τις άδειες των καταστημάτων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γκιολές Δημήτριος
Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης
και του Δημοτικού Συνδυασμού
Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...