16 Ιουλ 2024

Μαρτσέλο-Πάρος: Μία εξέδρα όπως στη Μύκονο

τάσος Τ'ελογλου 
Η παραλία Μαρτσέλο του Κριού κινδυνεύει να μετατραπεί σε θεματικό πάρκο με σκάφη, ομπρέλες και ξαπλώστρες κατά τα πρότυπα της Μυκόνου. Από τη Μύκονο εξάλλου προέρχεται ο επενδυτής που χτίζει 50 σουίτες με πισίνες πάνω στις αμμοθίνες της.

Στην αρχή εμφανίσθηκε ένα αθώο αίτημα πολιτών να αποχαρακτηρισθεί από υγροβιότοπος ένα μέρος του Κριού, της απέναντι πλευράς του κόλπου της Παροικιάς.

Ο τότε Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξης Γκόγκας, ο οποίος την Κυριακή διαδήλωσε με εκατοντάδες άλλους Παριανούς κατά της εγκατάστασης πλωτής εξέδρας από την εταιρεία που τελικά αγόρασε τον αποχαρακτηρισμένο υγροβιότοπο, λέει στις «Βιώσιμες Κυκλάδες» ότι στην ψηφοφορία που έγινε επί δημαρχίας Μάρκου Κωβαίου μόνο τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν κατά του αποχαρακτηρισμού.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Πάρου δεν αλλάζει, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να εισηγηθεί αλλαγές στην αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση (η οποία καμιά φορά τις προκαλεί κιόλας). Και πράγματι, η πράξη τροποποίησης και απαλοιφής του υγροβιότoπου της Παροικιάς από τις προστατευόμενες περιοχές είχε αρχίσει με πρωτοβουλία της περιφερειακής διοίκησης το καλοκαίρι του 2017.

Μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.


Το απόγευμα, της Κυριακής, 400 άτομα διαδήλωσαν στην παραλία Μαρτσέλο του Κριού εναντίον της δημιουργίας πλωτής εξέδρας στην παραλία των λουόμενων. Η εξέδρα θα έχει εμβαδόν 140 τετραγωνικών μέτρων και θα κόβει την –έτσι και αλλιώς κουτσουρεμένη για τους λουόμενους– παραλία στα δύο
.

Διαβάστε την συνέχεια στο παρακάτω σύνδεσμο

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/07/15/martselo-paros-mia-exedra-opos-sti-mykono/
Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...