12 Ιουλ 2012

Τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου!

Galαpagos, Ecuador)

 
Τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου!

 No. 10

 Μεγάλο Νησί Χαβάη (Big Island Hawaii)

 Το αρχιπέλαγος της Χαβάης περιλαμβάνει εκατό τριάντα εφτά (137) νησιά και ατόλες, και εκτείνεται σε μήκος άνω των 1.500 μιλίων (περίπου 2.400 χιλιομέτρων) του Ειρηνικού Ωκεανού. Από αυτά τα νησιά, τα οκτώ (8) θεωρούνται «κύρια νησιά» και βρίσκονται στο νοτιοανατολικό μέλος του αρχιπελάγους. Αυτά είναι, σε σειρά από το βορειοδυτικό προς το νοτιοανατολικό σημείο, τα Νιιχάου (Niihau), Καουάι (Kauai), Οαχού (Oahu), Μολοκάι (Molokai), Λανάι (Lnai), Καχοολάβε (Kahoolawe), Μάουι (Maui) και Χαβάη (Hawaii).

 Το τελευταίο είναι με σημαντική διαφορά το μεγαλύτερο νησί, και συχνά ονομάζεται από τους ντόπιους και τους Αμερικανούς το Μεγάλο Νησί (αγγλ. Big Island) για να μην υπάρχει σύγχυση με την πολιτεία ως σύνολο. Το Μεγάλο νησί Χαβάη είναι διακεκριμένο ως το πέμπτο υψηλότερο νησί στον κόσμο. Θα εντυπωσιαστείτε από το ηφαίστειο Μόνα Κέα και τις φυτείες μπανάνας και καφέ. Το νησί διαθέτει το πιο ενεργό ηφαίστειο παγκοσμίως, το ψηλότερο βουνό στον κόσμο και φιλοξενεί 13 τηλεσκόπια από 10 χώρες. Μπορείτε να απολαύσετε εκεί Νυχτερινή ζωή σ' έναν λάτιν ρυθμό διασκέδασης.

 Μαγευτικά και ξακουστά ηλιοβασιλέματα του ηφαιστιογενής νησιού και πανέμορφα τοπία με υπέρμετρη χλωρίδα και πανίδα. Ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας και χαλάρωσης στις χρυσές αμμουδιές. που θα σας αποζημιώσουν με ένα σούπερ εξωτικό μαύρισμα που θα ζήλευαν και οι Λατίνες!!!! Το μεγάλο Αλόοοοχα των φιλόξενων κατοίκων. 

 Μην ξεχάσετε Πριν φύγετε για την Χαβάη να πάρετε ομπρέλα μαζί σας, αν δεν θέλετε να χορέψετε το dancing in the rain, γιατί βλεπώ να χαλαει το μαλλι λόγω των συχνών βροχοπτώσεων. Όταν θα φύγετε από εκεί να αγοράσετε κοσμήματα από κοράλλια, πολύχρωμα ξύλινα διακοσμητικά και το <<λέι>> γνωστό και ως το πολύχρωμο στεφάνι λουλουδιών του Χαβανέζικου πολιτισμού. 


 Μεγάλο Νησί Χαβάη (Big Island Hawaii)
  
No. 9

 Μαλβίδες (Maldives) 

 Η Δημοκρατία των Μαλδίβων (Republic of Maldives) ή Νησιά των Μαλδίβων (Maldive Islands) είναι νησιωτική χώρα που συναποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας με έκταση 300 km² και πληθυσμό 396.334[1]. Αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος και επίσης το μικρότερο κράτος στον κόσμο όπου κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ. 

Το «Λουλούδι των Ινδιών», όπως αποκάλεσε τις Μαλδίβες ο Μάρκο Πόλο, με κλίμα αρκετά ζεστό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό, ακριβώς κάτω από το «Δάκρυ των Ινδιών», τη Σρι Λάνκα, αποτελείται από 1.190 νησάκια και εκτείνεται νοτιοδυτικά της Ινδίας. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, το Μάλε, αποτελεί και την πρωτεύουσα των Μαλδιβών.

 Οι Μαλδίβες αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά εξωτικά θέρετρα στον κόσμο. Πολλοί τις αποκαλούν ως τον <<Παράδεισο που δεν τελειώνει ποτέ>> , τυρκουάζ νερά, οργιώδη βλάστηση, εκπληκτικούς βυθούς με εκατομμύρια ψάρια, μοναδικές παραλίες. Μπορείτε να απολαύσετε εκεί Στο Μάλε, <<το Προεδρικό Παλάτι>> και <<το Τζαμί της Παρασκευής>> όπου θα θαυμάσετε την ιστορική αρχιτεκτονική του. Την πικάντικη παραδοσιακή κουζίνα, με κύρια συστατικά το άφθονο ψάρι και το κρέας. 

Όσο για τους <<Γλυκά Άρρωστους>> υπάρχουν παραδοσιακά στικς καρύδας, τηγανιτές μπανάνες που σερβίρονται από εξωτικά τροπικά φρούτα. Βέβαια δεν θέλω να ξεχάσω να αναφέρω από συζητήσεις μου με φίλους ότι στις Βερμούδες κυκλοφορείς με <<μία βερμούδα>> ούτε καν παντόφλα και οτιδήποτε μεταφορά και αν κανείς χρησιμοποιείς τα ποδαράκια σου, βέβαια σε μεγαλύτερα νησάκια χρησιμοποιούν τα μινι golf για άνετες μετακινήσεις. Όσο για τις Κυρίες και δεσποινίδες θα πρέπει να αναφέρω ότι η εμφάνιση τους θα πρέπει να είναι πιο κόσμια γιατί μην ξεχνάμε η κυρίαρχη θρησκεία εκεί είναι το Ισλάμ.



 Μαλβίδες (Maldives)

No. 8 

Μάουι Χαβάη (Maui Hawaii) 

 Το 2010, το Maui είχε πληθυσμό 154.834 χιλ. και είναι το δεύτερο σε μέγεθος από τα νησιά της Χαβάης και το 17ο μεγαλύτερο νησί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα και η συνεχής διάβρωση δημιούργησαν εντυπωσιακά γεωλογικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα στο νησί. Έχει συνδέσει το όνομα του με το Serf και είναι η γενέτειρα πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται πάνω στο serf (κατασκευή σανίδων κ.τ.λ)

 Αμέτρητοι σέρφερς και αρκετοί από αυτούς ως επαγγελματίες, καταφτάνουν στο νησί όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ η παραλία ονόματι Hookipa έχει φωτογραφηθεί όσο καμιά άλλη στον κόσμο. Ο προορισμός του νησιού Maui δεν απευθύνεται μόνο σε σκληροπυρηνικούς, υπάρχουν και γαλάζιες chill out παραλίες για ρομαντικές διαθέσεις και περιπάτους πάνω στην χρυσή αμμουδιά. Μπορείτε να απολαύσετε εκεί Καταδύσεις στα μαγευτικά νερά της παραλίας του Molokini. Αξέχαστο θέαμα με φάλαινες στην παραλία Kanaapali Για τους φραγκάτους έχει τρελή βόλτα με ελικόπτερο γύρω από το νησί και όχι μόνο, όπως επίσης πολλά γήπεδα του γκολφ προσφέρονται για ατελείωτες μονομαχίες.


Μάουι Χαβάη (Maui Hawaii)


 No. 7

 Σικελία (Sicily) 

 Η Σικελία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ.χλμ. Στο δυτικό της τμήμα βρίσκεται το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα, ενώ μεγάλη ποικιλία εμφανίζουν οι παραλίες, άλλες με αμμουδιές και άλλες με βραχώδη ηφαιστειακά πετρώματα. Η πρωτεύουσά της είναι το Παλέρμο, ενώ οι πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις είναι κυρίως οι παραλιακές, όπως η Κατάνη, η Μεσσήνη, οι Συρακούσες κ.α 

 Για τους λάτρεις της Αρχιτεκτονικής και του μυστηριου η Σικελία προσφέρεται ανεπιφύλαχτα, τα κοσμοπολίτικα παράλια και οι αρχαίες αποικίες στολίζουν το νησί και τα αξιοθέατα σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις. Μπορείτε να απολαύσετε εκει Το καλοδιατηρημένο Teatro Greco που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Tαορμίνα και την κορυφή της Aίτνας. 

Ωραίες ακρογιαλιές θα βρείτε και σε Mazzaro και Giardini Στη Messina επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό με την υπέροχη πύλη του 15ου αιώνα, αλλά και το Museum στη συλλογή του οποίου περιλαμβάνονται και έργα του Caravaggio. Τον τεράστιο Cathedral, καθώς και το Palazzo dei Normanni με την Capella Palatina με τα υπέροχα ψηφιδωτά στον τρούλο. το Teatro Massimo το μεγαλύτερο θέατρο της Iταλίας, την Piazza Pretoria με την υπέροχη κρήνη με τα γυμνά αγάλματα.


 Σικελία (Sicily)

 No. 6 

Σαντορίνη (Santorini) 

Το νησί Σαντορίνη ή Θήρα βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου. Είναι επίσης γνωστή για τα ηφαίστειά της. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το 1950 και μελλοντικές εκρήξεις είναι σίγουρες. 

Τα ηφαίστεια της Σαντορίνης είναι: Η Νέα Καμένη (1707-1711 μ.Χ.), η Παλαιά Καμένη (46-47 μ.Χ.), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο (1650 μ.Χ.), τα Χριστιάνα νησιά. To σημερινό σχήμα του νησιού είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας του ηφαιστείου στα προϊστορικά χρόνια, η οποία τροφοδοτεί και το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας. Η Σαντορίνη είναι ουσιαστικά ότι έχει απομείνει από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που χρονολογείται 3.600 χρόνια πίσω και η οποία δημιούργησε τη σημερινή καλντέρα, μια γιγαντιαία κεντρική λιμνοθάλασσα, με πλάτος από 12 έως 7 χιλιόμετρα, που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές της από ψηλά και απόκρημνα βράχια ύψους 300 μέτρων. 

 Οι ποιο γνωστές παραλίες της Σαντορίνης είναι ο Άγιος Γεώργιος, Αμμούδι, Αρμένι, Μπαξέδες και Καμάρι καθώς επίσης η Σαντορίνη φημίζεται για την καλύτερη θεά ηλιοβασιλέματος στον κόσμο. Τυχαίο??? Ας ρωτήσουμε τα χιλιάδες σπίτια που έχουν τουλάχιστον ένα καρποσταλ με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Μπορείτε να απολαύσετε εκεί Ατελείωτες βόλτες στα σοκάκια του νησιού, μην ξεχνάμε το νησί είναι μικρό και μπορείς να το εξερευνήσεις χωρίς καμιά απολύτως δυσκολία. Καλό φαγητό σε όλα τα εστιατόρια και για πιο αργά, σας περιμένουν άφθονα κοκτέιλ στα μπαράκια του νησιού. Την αρχαία πόλη στο Ακρωτήρι και Αρχαία Θήρα: Μέσα Βουνό Το Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας στα Φηρα Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων 


Σαντορίνη (Santorini)

No. 5 

Χβάρ (Hvar Croatia) 

 Το Χβάρ, (κροατικά Hvar) είναι η νήσος Φάρος των αρχαίων. Έχει έκταση 299,6 τ.χλμ. και 11.103 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη Χβαρ με 4.138 κατοίκους. Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κροατικό νησί μετά το Κρες, το Κρκ και το Μπρατς και το εικοστό έβδομο μεγαλύτερο της Μεσογείου. 

Γραφικές πόλεις με πανέμορφες παραλίες, ως τουριστικός προορισμός, οι Δαλματικές Ακτές έχουν κερδίσει χίλιαδες τουρίστες τα τελευταία χρόνια. Οι απότομοι βράχοι διακοσμούν τα νότια παράλια του νησιού και η βόρεια ακτή με τις όμορφες αμμώδεις παραλίες της, προσελκύει τους σέρφερς και τους κολυμβητές. Οι δύο ακτές συνδέονται με σήραγγα. Οι τέσσερις κύριες πόλεις του νησιού είναι οι: Χβαρ, Στάρι Γκραντ, Τζέλσα και Βρμπόσκα. 

Η παλαιά πόλη Χβαρ καμαρώνει για το όμορφο παλιό λιμάνι με την πέτρινη αρχιτεκτονική του. Το καλοκαίρι στις Δαλματικές Ακτές είναι μάλλον δροσερό (μέση θερμοκρασία Ιουλίου 22 έως 26 βαθμοί Κελσίου), τα νερά μάλλον κρύα και η βροχή συχνότερη απ' αυτό που συνήθως ταυτίζουμε με θερινές διακοπές. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα ωραιότερα σπορ στις Δαλματικές Ακτές, προσφέροντας πρόσβαση σε άγνωστους κόλπους.

 Μπορείτε να απολαύσετε εκεί Τα καλοκαιρινά πάρτυ όπου συχνά εντοπίζονται Κροάτες και διεθνείς πρωτοπόροι της μόδας. Τα κλαμπς γεμάτα από κόσμο κατά μήκος των στενών ιστορικών δρόμων της πόλης προσφέρουν μια πλούσια νυχτερινή ζωή. Το Στάρι Γκραντ είναι ένας από τους παλαιότερους κροατικούς οικισμούς. Η ήρεμη πόλη καμαρώνει για τα μικρά εστιατόρια και τις αρχαιολογικές περιοχές.

Χβάρ (Hvar Croatia)

No. 4

 Μπαλί (Bali) Indonesia

 Το πασίγνωστο Μπαλί ( Bali) βρίσκεται στη μέση του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, απέναντι από το πιο ανατολικό σημείο της Ιάβας. Είναι νησί της Ινδονησίας, με έκταση 5.632,86 τετρ. Χλμ με κύρια γλώσσα την ινδονησιακή και θρησκεία ο Ινδουισμός. Πρωτεύουσα του Μπαλί είναι το Ντενπασάρ, μια ηπειρωτική πόλη στο νότιο Μπαλί όπου αξίζει να επισκεφθείτε την τεράστια αγορά της.

 Όμως, η τουριστική πρωτεύουσα του νησιού και το κέντρο του τουριστικού και εμπορικού «χαμού» είναι η Κούτα. Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι από τον Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο. Το κλίμα είναι τροπικό, έχει πολύ υγρασία και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 30 βαθμούς μέχρι 24 το βράδυ. Στο Μπαλί κυριαρχούν οι αντιθέσεις, πανάκριβα ξενοδοχεία 5 αστέρων με spa και μασάζ και καθώς βγαίνεις στην ύπαιθρο συναντάς άπλους κατοίκους, πολλοί από αυτούς χωρικοί και ψαράδες. 

Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν στα ταξίδια τους το τουριστικό Μπαλί και το μη τουριστικό, αν κ έχω ακούσει ότι το μη τουριστικό είναι ακόμα καλύτερο. Το νότιο Μπάλι είναι το πιο τουριστικό τμήμα του νησιού, με το αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα clubs και τα πολλά μαγαζιά. Το βόρειο μέρος του νησιού σκεπάζεται από κοκκοφοίνικες, μανγκόδεντρα, και κακαόδεντρα, φυτείες εξαιρετικού καφέ και εκατοντάδες αυτοφυή είδη να ντύνουν εξ ολοκλήρου το τοπίο, με άφθονα νερά -ποτάμια, λίμνες, θερμές πηγές-, χιλιόμετρα από εξωτικές παραλίες, και το ενεργό ηφαίστειο Αγκούνγκ. 

 Μπορείτε να απολαύσετε εκεί Elephant safari στην ζούγκλα. Τροπική φύση, τεράστια δέντρα παντού, Άγρια βουνά και και πολλούς καταρράκτες. Άφθονα μπαράκια γεμάτα, ανάλογα την εποχή, με Αυστραλούς, Ευρωπαίους, Ισπανούς, Ρώσους, αλλά και ντίσκο όπου κάθε βράδυ γίνεται της τρελής. Την ιδανική παραλία Kuta που πάντοτε είναι κατάλληλη για surf. 

 Την μπαλινέζικη κουζίνα, η οποία χρησιμοποιεί πολλά αρωματικά και καρυκεύματα και ως εκ τούτου κάποια φαγητά θα σας φανούν πολύ παράξενα. Μην ξεχάσετε απαραίτητος αντιανεμικό ή ομπρελίτσα διότι το κλίμα και εκεί είναι τροπικό.


Μπαλί (Bali) Indonesia

 No. 3 

Κυκλάδες (Cyclades) Greece

 Οι Κυκλάδες είναι νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίο πέλαγος που κείται γενικά μεταξύ των 36ου και 38ου Βόρειων παραλλήλων και μεταξύ των 24ου και 26ου Ανατολικών μεσημβρινών. Ο συνολικός πληθυσμός του Νομού είναι 112.615 κάτοικοι (απογραφή 2001) και η έδρα του στην Ερμούπολη. Στις Κυκλάδες ανήκουν τα παρακάτω νησιά, τα οποία κατά σειρά μεγέθους είναι:

 Νάξος, Άνδρος, Πάρος, Τήνος, Μήλος, Κέα, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Μύκονος, Σύρος, Θήρα ή Σαντορίνη, Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Αντίπαρος, Φολέγανδρος, Μακρόνησος, Ηρακλειά, Γυάρος, Πολύαιγος, Κέρος, Ρήνεια, Δονούσα, Θηρασία, Αντίμηλος, Δεσποτικό, Σχοινούσα, Άνω Κουφονήσι, Κάτω Κουφονήσι και Δήλος. 

Αν έπρεπε να επιλέξει ο καθένας έναν και μόνο προορισμό διακοπών για όλη του τη ζωή, μάλλον οι Κυκλάδες θα ήταν η κορυφαία επιλογή. Έχουν τα συστατικά για ιδανικές διακοπές και τόση ποικιλία που μπορεί ο καθένας να ανακαλύπτει τις Κυκλάδες χρόνο με τον χρόνο, χωρίς να επαναλαμβάνεται. Οι Κυκλάδες έχουν εκπλήξεις και προτάσεις, για να προσθέσουν υπέροχες στιγμές στην προσωπική ιστορία των διακοπών ακόμα και των πιο τακτικών επισκεπτών τους. Καλοκαίρι σημαίνει για τον περισσότερο κόσμο θάλασσα - ήλιος-διακοπές. 

Για πολλούς από αυτούς είναι συνώνυμο των Κυκλάδων. Αυτό που χαρακτηρίζει τις φημισμένες ελληνικές ακτές είναι η μοναδική ποικιλομορφία τους (παραλίες με μήκος πολλών χιλιομέτρων, μικροί κόλποι και ορμίσκοι, αμμώδεις παραλίες, βοτσαλωτές ακτές, παράκτιες σπηλιές με απόκρημνα βράχια και με τη χαρακτηριστική σκούρα άμμο των ηφαιστιογενών εδαφών, παράκτιοι υγρότοποι), η καθαρότητά τους και η διαύγεια των νερών, που τις έχουν καταστήσει παγκοσμίως γνωστές και για το λόγο αυτό εξαιρετικά δημοφιλείς. 

Μπορείτε να απολαύσετε εκεί 147 νησιά και νησίδες, 365 μέρες το χρόνο 465 + μαγευτικές παραλίες για κολύμπι και παρατήρηση βυθού (snorkeling) και καταδύσεις . Είναι η μεγαλύτερη ίσως, απόλαυση στα πεντακάθαρα νερά όλων των νησιών, που διατηρούν, χάρη στη διαμόρφωση του βυθού, το μοναδικό τους απίστευτο χρώμα. Μπανάκι, μπανάκι και ξανά μπανάκι , ώρες ατελείωτες κάτω από τον καταγάλανο ουρανό. Τα ολόλευκα σοκάκια των νησιών, όπου το καθένα έχει τα δικά του μυστικά να σας προσφέρει.


Κυκλάδες (Cyclades) Greece

 No. 2

 Kauai Hawaii 

 Το νησί Kauai βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, περίπου 20 λεπτά αεροπορικώς από την Χονολουλού. Είναι το τέταρτο σε μέγεθος και γεωλογικά το αρχαιότερο από τα κύρια νησιά της Χαβάης και καλείται μερικές φορές <>, με έκταση 562,3 τετραγωνικά μίλια. Είναι ντυμένο απο σμαραγδένιες κοιλάδες, αιχμηρά κωδωνοστάσια βουνά και οδοντωτούς απότομους βράχους,

 Η προιστορική ανάπτυξη του, έχει σχηματίσει τροπικά δάση, ποτάμια και καταρράκτες. Αν το επισκεφθείτε θα χάσετε γρήγορα το μυαλό σας από το μεγαλείο του πλούσιου τροπικού περιβάλλοντος του νησιού και της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Ορισμένα τμήματα του νησιού Kauai είναι προσβάσιμα μόνο δια θαλάσσης ή αέρος ,αποκαλύπτοντας κάθε άποψη πέρα από τη φαντασία.

 Οι μαγευτικές αθλητικές δραστηριότητες προσελκύουν ολοένα και περισσότερο τουρίστες από όλες τις άκρες της γης. Μπορείτε να απολαύσετε εκεί Καγιάκ στον Wailua ποταμό Μερικά από τα καλύτερα γκολφ της Χαβάης - και πιο εντυπωσιακά γήπεδα γκολφ. Ιππασία, από όλους τους τρόπους για να εξερευνήσετε το Kauai, το άλογο πρέπει να είναι μεταξύ των καλύτερων. Υπάρχουν γραφικά μονοπάτια που ακολουθούν κατά μήκος της ακτής.
 
 Αλιεία , είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ψαράδες του γλυκού νερού και αλμυρού νερού. Υπάρχουν επίσης ειδικές ναυλώσεις διαθέσιμες που θα σας φέρουν κοντά στο ιδιωτικό νησί του Niihau. Τα καλύτερα σημεία για καταδύσεις βρίσκονται κατά μήκος της νότιας ακτής, επειδή τα νερά είναι πιο ήρεμα.

 Το νερό είναι καθαρό, με μέσο όρο ορατότητα περίπου 50 πόδια, και η θαλάσσια ζωή είναι άφθονη. Windserfing, η Anini Beach Park και η Kalapaki παραλία είναι τόσο καλές θέσεις για windsurfing, διότι λέγεται ότι έχουν πιο συνεπής ανέμους. Στη νότια ακτή, η Poipu Beach είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, για τους πιο προχωρημένους, η Haena παραλία στη βόρεια ακτή είναι ένα εξαιρετικό σημείο.


Kauai Hawaii

 No. 1: 

Γκαλαπαγκός, Εκουαδόρ (Galαpagos, Ecuador) 

 Τα νησιά Γκαλάπαγος (ισπανικό όνομα: Islas Galαpagos) είναι αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια. Το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5 έως 10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. 

Τα νεότερα νησιά, Isabela (Ισαβέλα) και Fernandina (Φερναντίνα), διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998. Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στην Δημοκρατία του Ισημερινού, χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική. Τα νησιά κατανέμονται γύρω από τον ισημερινό, 965 χιλιόμετρα (περίπου 600 μίλια) δυτικά του Ισημερινού (0°Ν 91°Δ). Είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

 Για πολλούς ταξιδιώτες τα 13 ηφαιστειογενή μεγάλα νησιά, τα έξι μικρότερα και οι εκατοντάδες βραχονησίδες του Αρχιπελάγους Κολόν αποτελούν θρύλο χωρίς μεγάλη αξία ή τουλάχιστον όχι με την αξία που του προσδίδουν οι διαφημιστικές μπροσούρες. Για αρκετούς άλλους οξύνουν την περιέργεια της ταξιδιωτικής αναζήτησης και για ελάχιστους, που προτού ταξιδέψουν τα έχουν γνωρίσει καλά μέσα από το ναρκωτικό των λέξεων, δηλαδή τη μελέτη, αποτελούν τον «προσωπικό τους μύθο». 

Τα μαγικά νησιά». Αυτή την ονομασία τούς έδωσαν οι πρώτοι ναυτικοί που τα επισκέφτηκαν. Τα έβλεπαν να αναδύονται ξαφνικά μέσα από την ομίχλη, να εμφανίζονται από το πουθενά στο ανοιχτό πέλαγος και τα θεωρούσαν μαγικά. Xάρη στον Κάρολο Δαρβίνο (1809-1882), τον άνθρωπο που επέφερε επαναστατικές αλλαγές στην ανθρώπινη γνώση με την περίφημη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να απολαύσετε εκεί ·

 Tα περισσότερα είδη που ζουν εκεί, και μάλιστα από κοντά. Ενδεικτικά, θα συναντήσετε τα λιοντάρια θαλάσσης στα νησιά Plaza Sur, Santiago και Fernandina και κοκκινοπόδαρες σούλες (Sula Sula), το μικρότερο από τα τρία είδη, στα νησιά Tower, Culpepper, Wenman, Gardene, Punta και Isla Pitt. Οι γαλαζοπόδαρες σούλες (Sula Neboxuii) κατοικούν στα περισσότερα νησιά, βόρεια του Ισημερινού. · Θαλάσσια ιγκουάνα θα δείτε κυρίως στο νησί Fernandina, ενώ χερσαία ιγκουάνα στο νησί Baltra.

 Όσον αφορά το μεγαλύτερο πτηνό των νησιών (έχει βάρος 4,5 κιλών), δηλαδή τους κορμοράνους που δεν πετούν, θα τους αντικρίσετε στο Fernandina. · Την πιο γνωστή χελώνα «μοναχικός George». Έπειτα από δεκαετίες μοναξιάς (οι χελώνες ζουν μέχρι και 150 χρόνια και χρειάζονται 40 χρόνια για να ωριμάσουν σεξουαλικά), η πιο σπάνια χελώνα του κόσμου φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον για να ζευγαρώσει, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες των επιστημόνων για τη διάσωση της χελώνας Pinta των Γκαλάπαγκος (στα ισπανικά Islas Galapagos)

. Στο νησί Σάντα Κρουζ, που κατοικείται από 7.000 ανθρώπους, βρίσκεται ο Επιστημονικός Σταθμός Κάρολος Δαρβίνος, βαφτισμένος προς τιμήν του διάσημου επισκέπτη των νησιών, που στο πενταετές επιστημονικό του ταξίδι έμεινε εδώ το 1835 για πέντε εβδομάδες (εκ των οποίων δύο εβδομάδες στο νησί Φλορεάνα). Αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για το φωτεινό μυαλό του Δαρβίνου να συλλάβει μέσω της παρατήρησης των ζώντων οργανισμών τη θεωρία της εξέλιξης.



Γκαλαπαγκός, Εκουαδόρ (Galαpagos, Ecuador)

 http://top10.pblogs.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...