8 Ιουλ 2012

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου



Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν το χειμώνα και εμπόδισαν πολλές φορές, με τα απαγορευτικά των πλοίων, τη μετάβαση των δασκάλων Ιωάννας Κουκοπούλου και Δημήτρη Χατζηγιακουμίδη  στη Σέριφο, δεν σταμάτησαν ούτε στις 19 Ιουνίου 2012 για τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο θεατράκι του νησιού. Παρ’όλα αυτά, η συναυλία έγινε με επιτυχία και δημιούργησε μια πολύ ζεστή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα με όρθιους και τα παιδιά καθισμένα οκλαδόν στο πάτωμα στο Γυμνάσιο της Σερίφου στο λιμάνι. 

Κοντά μας είχαμε και τον πάντα παρόντα Δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη και μέλη της Δημοτικής Αρχής και φυσικά τους γονείς και φίλους των παιδιών. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε κομμάτια για πιάνο και κιθάρα, κλασικά και παραδοσιακά, ελληνικά και ξένα που εναλλάσσονταν. Τα παιδιά του πιάνου έπαιξαν κομμάτια σόλο ή για τέσσερα χέρια και τα παιδιά της κιθάρας κομμάτια σόλο, ντούο και ένα κομμάτι για τρεις κιθάρες που συνέθεσε ο δάσκαλός τους Δημήτρης Χατζηγιακουμίδης. 

Στη συνέχεια η Ιωάννα Κουκοπούλου παρουσίασε τη νεοσύστατη χορωδία ενηλίκων «Τα όρθια καλαμάρια» που παρασύροντας το ακροατήριο με τα τραγούδια της, έκλεισε τη γιορτή. Με μεγάλη χαρά οι γονείς πληροφορήθηκαν ότι η επιθυμία τους για καλοκαιρινά μαθήματα μουσικής και δημιουργικής απασχόλησης θα πραγματοποιηθεί και θα γίνουν από την Ιωάννα Κουκοπούλου. H παρουσία της δασκάλας αρμονίας, πιάνου και κιθάρας Μαριέττας Μαρτάκη στις εξετάσεις των παιδιών ήταν πολύ σημαντική. 

Η συναυλία έκλεισε με σύντομη ομιλία του Δημάρχου ο οποίος τόνισε τη σημασία του Μουσικού Εργαστηρίου του Συνδέσμου για την πολιτιστική του προσφορά στο νησί και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους και τους μαθητές.

 Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκε η κ. Τατιάνα Σπυροπούλου.

 http://www.filoitounisiou.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...