10 Νοε 2016

Γερμανικό μοντέλο διαχείρησης των αποριμάτων προτιμά η Κύθνος

Μετά την διεξαγωγή του 6ο Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που συμμετείχε ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης ,επισκέφθηκε το νησί ο Gerhard Bayer Περιφερειάρχης του Σβεμπιτς Χαλ την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
Διεξήχθη συνάντηση εργασίας στις 12:00 μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οπού παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος ,ο Αντιδήμαρχος , τα μέλη του Δ.Σ , ο Gerhard Bayer, ο νομικός σύμβουλος  κ .Παπαστεργίοπουλος  και ο κ .Σωπίκης εκπρόσωπος  της ελληνογερμανικής συνέλευσης στην  Αθήνα.
Αρχικά, ο κ . Bayer πραγματοποίησε μια παρουσίαση  των εργασιών του για την περιφέρειά του η οποία ήταν το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που εφαρμόζεται στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης είναι εντεταλμένος από την Γερμανική Κυβέρνηση για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Έπειτα ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζεται στην Κύθνο από τον Αντιδήμαρχο κ .Ηλιού .
Η συζήτηση έκλεισε με την ανταλλαγή απόψεων και τον  σχολιασμό των εφαρμογών της Γερμανίας για την διαχείριση των απορριμμάτων πως μπορούν να εφαρμοστούν και να δώσουν λύσεις για την Κύθνο. Επίσης ,προτάθηκε Αδελφοποίηση με έναν Δήμο από την περιφέρεια του Σβεμπιτς Χαλ με τον οποίο να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων γνώσεων και δράσεων πάνω στις καινοτόμες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων  όπως και σε θέματα τουρισμού. Επισημάνθηκαν οι υλικοτεχνικές ελλείψεις που έχουμε. Ο κ. Bayer υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει μέσω  των Δήμων της περιφέρειας του ώστε να μας εξασφαλίσει τις ελλείψεις που έχουμε κυρίως σε οχήματα άμεσης ανάγκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε επίσκεψη στο σταθμό παραγωγής ΔΕΗ ,στο Χ.Υ.Τ.Α και στην αφαλάτωση. Επισημάνθηκαν οι τρόποι βελτίωσης και ανάπτυξης της λειτουργίας τους στους οποίους θα μπορέσει να μας στηρίξει η περιφέρειά του.
Στις τελικές διαπιστώσεις του κ. Bayer πέραν ότι έμεινε έκπληκτος με τη φυσική ομορφιά του νησιού μας ,θεωρεί το νησί μας ότι έχει όλες τις προοπτικές ανάπτυξης για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς και των επισκεπτών του νησιού μας.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...