10 Μαρ 2017

«Τα σημάδια του ουρανού»: Η γοητεία της Αμοργού σε ένα ντοκιμαντέρ

Η άγρια ομορφιά της Αμοργού γοήτευσε τη Μάρω Αναστασοπούλου και σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Τα σημάδια του ουρανού».
Μετά το «Απέραντο γαλάζιο» του Γάλλου σκηνοθέτη, Λικ Μπεσόν, η Αμοργός αποτελεί έμπνευση και για μια εγχώρια παραγωγή.
Πρόκειται για μια ιστορία που περιγράφει τη ζωή δύο ανθρώπων στην απόμακρη Αμοργό. Η κάμερα "ακολουθεί" τα βήματα του καπετάν Κωνσταντή και του Λεωνίδα του βοσκού που ζουν στο νησί και οργανώνουν την καθημερινότητά τους με βάση τα σημάδια του ουρανού, τους ανέμους, τα αστέρια, τα σύννεφα και τη θάλασσα.
Η σκηνοθέτης βρέθηκε στην Αμοργό, έζησε από κοντά την καθημερινότητα του νησιού και το άγριο σκηνικό του που της έδωσε και το ερέθισμα για να πλέξει την ιστορία.
Εντυπωσιάστηκε από το τοπίο και ήρθε σε επαφή με τους ντόπιους και την ντοπιολαλιά τους. Έτσι, λοιπόν, δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τη ζωή των ανθρώπων σε ένα νησί των Κυκλάδων.
Το ντοκιμαντέρ «Τα σημάδια του Ουρανού» συνεχίζει το ταξίδι του σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας μία στάση στον κινηματογράφο Άστορ στην Αθήνα στις 11 και 12 Μαρτίου.
Η πρώτη του προβολή έγινε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε από την Διεθνή Επιτροπή Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci.
Η διάρκεια του είναι 70 λεπτά, έχοντας ως πρωτότυπη γλώσσα τα ελληνικά και υπότιτλους στα αγγλικά.
Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Πρόκειται για μια παραγωγή της Pangaia Pictures, ενώ εκτός από τη Μάρω Αναστοπούλου, συνεργάστηκαν οι Γαβριήλ Λουκέρης (μοντάζ), Λέανδρος Ντούνης (ήχος), Κώστας Ματίκας (μουσική και διεύθυνση φωτογραφίας).
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...