4 Μαρ 2017

Πιστοποιημένος Νηογνώμονας στη Σύρο

Tiς υπηρεσίες του σε επίπεδο επιθεώρησης κι έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας σε σκάφη, ιστιοπλοϊκά και πλοία ελληνικής σημαίας επιδιώκει να παρέχει ο Νηογνώμονας Phoenix Register of Shipping και στις Κυκλάδες, μέσω της επέκτασης της δραστηριότητάς του και τη λειτουργία γραφείου του Οργανισμού, στην πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο.
Τις λεπτομέρειες της πορείας της συγκεκριμένης εταιρείας και των υπηρεσιών που επιδιώκει να αναπτύξει στο νησιώτικο χώρο των Κυκλάδων, μετά από την πολυετή διαδρομή της σε πανελλαδικό επίπεδο, περιγράφει στην εφημερίδα ο επιθεωρητής του Φοίνικα Νηογνώμονα ΑΕ, Ιάκωβος Μουζάκης, προλογίζοντας παράλληλα και την εκδήλωση εγκαινίων των νέων γραφείων στο νησί (Ασκληπιού 3, Ερμούπολη), η οποία και θα λάβει χώρα το Σάββατο, 4 Μαρτίου, στο κτίριο του Νεώσοικου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου (18.30).
Αξίζει να σημειωθεί πως, στην εκδήλωση των εγκαινίων του υποκαταστήματος θα παραστεί και θα μιλήσει αναλυτικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Άρης Αρβανιτάκης.

Αμεσότητα, ποιότητα και οικονομία στην εξυπηρέτηση
Αναφορικά με την απόφαση του Φοίνικα Νηογνώμονα ΑΕ να δραστηριοποιηθεί στη Σύρο, ο κ. Μουζάκης εξήγησε αρχικά πως, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αποτελεί έναν νέο “σταθμό” για τον Οργανισμό, μετά από τα κεντρικά γραφεία του Πειραιά, της Καβάλας, της Ρόδου αλλά και της Ζακύνθου. “Βολιδοσκοπήσαμε το τί γίνεται και θέλαμε να στηρίξουμε τα νησιά. Βλέπουμε ότι υπάρχει αντικείμενο και από αλιευτικά σκάφη και από επαγγελματικά τουριστικά και από ιστιοπλοϊκά σκάφη και από αρκετά που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες” ανέφερε ο κ. Μουζάκης, τονίζοντας πως, αυτός είναι ο λόγος που “το Σάββατο πραγματοποιούμε την εκδήλωση εγκαινίων στη Σύρο, για το γραφείο μας, το οποίο θα καλύπτει όλες τις Κυκλάδες”.
Δίνοντας επιγραμματικά κάποιες λεπτομέρειες της ποιότητας της δουλειάς που παρέχει ο Φοίνικας Νηογνώμονας ΑΕ, ανέφερε πως, “Έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικής μορφής” εξηγώντας παράλληλα πως, “Όταν αναλαμβάνουμε την έκδοση ενός πιστοποιητικού, περνώντας το πλοίο από επιθεωρήσεις και αφού όλα βαίνουν καλώς, δεν χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος έχει κάνει την αίτηση, ούτε να πάει να κόψει παράβολα, ούτε να πάει εφορία, ούτε να πάει σε κάποιο Λιμεναρχείο ή οτιδήποτε άλλο. Τα κάνουμε όλα εμείς γι αυτόν κι εκείνος παίρνει απλά το πιστοποιητικό που χρειάζεται στο χέρι”. Πρόσθεσε μάλιστα πως, “Το βασικότερο είναι ότι σίγουρα κάποια σκάφη που θα έπρεπε να μεταφερθούν αλλού για την επιθεώρηση ή οι ιδιοκτήτες τους να καλέσουν κάποιον επιθεωρητή από την Αθήνα, μπορούν να εξυπηρετηθούν από εμάς με κόστος πάρα πολύ μικρότερο”.
Από άποψη χρόνου διεκπεραίωσης των απαιτούμενων ενεργειών για την έκδοση άδειας, ο ίδιος συμπλήρωσε πως, “Για παράδειγμα ένα σκάφος από την στιγμή που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι εντάξει στην επιθεώρηση που του κάνουμε, μπορεί και εντός 24 ωρών να πάρει πιστοποιητικά”.
Για την παρουσία τους στο νησί και την εκδήλωση εγκαινίων, ο ίδιος κατέστησε σαφές πως θα είναι μία αφορμή κι ευκαιρία για γνωριμία με την τοπική κοινωνία και τους άμεσα ενδιαφερόμενους. “Θέλουμε να μας γνωρίσουν και να κατανοήσουν το έργο μας και πώς μπορούμε με τη σειρά μας να τους εξυπηρετήσουμε και να του βοηθήσουμε σε αυτό που θέλουν. Ανοίγει αυτό το υποκατάστημα βλέποντας ότι υπάρχει ζήτηση γενικότερα για σκάφη αναψυχής, αλιευτικά και γενικότερα άλλα σκάφη που απαιτείται να έχουν πιστοποιητικά γενικής επιθεώρησης. Θέλουμε να κάνουμε κατανοητό το ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με πολύ ανταγωνιστικές τιμές για την έκδοση πιστοποιητικών ασφαλείας της ελληνικής σημαίας που μας ενδιαφέρει, με ξεκάθαρες προσφορές και πολύ άμεσες κινήσεις χρονικά” πρόσθεσε ο Ιάκωβος Μουζάκης, .
Μία ελληνική εταιρεία
Αναφορικά με τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τον Φοίνικα Νηογνώμονα ΑΕ, πρέπει να αναφερθεί ότι αποτελεί μία ελληνική εταιρεία που είναι αναγνωρισμένη και διαθέτει όλα τα εφόδια για την κάλυψη των αναγκών των ενδιαφερόμενων σε επίπεδο έκδοσης αδειών αξιοπλοΐας. Σχετικές κατατοπιστικές λεπτομέρειες δίδονται στο περιεχόμενο του εισαγωγικού σημειώματος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: Ο ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε. γνωστός και σαν PHRS, είναι Ελληνική Ανώνυμη Εταιρία με έδρα τον Πειραιά. Από την σύσταση του, η λειτουργια του προσδιορίζεται ως Οργανισμός κατάταξης πλοίων σε κλάση και έκδοση κυβερνητικών πιστ/κών από κράτη που τον έχουν εξουσιοδοτήσει, ως Νηογνώμονα για αυτόν το σκοπό. Ο Οργανισμός έχει συμπληρώσει μία 15ετή εξελικτική αναπτυξιακή πορεία, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού και έχει αναγνωριστεί από πλήθος ναυτιλιακών χωρών σαν Αναγνωρισμένος Οργανισμός (ΑΟ) ενώ είναι διαπιστευμένος κατά ISO9001:2008 & ISO 17020:2012 ως φορέας επιθεωρήσεων τύπου ‘Α’. Αποτέλεσμα αυτής της ποιοτικής του εξέλιξης και ανάπτυξης ήταν η αναγνωρίση του Οργανισμού από την Ελληνική Σημαία στις 20 Αυγούστου του 2015, μετά από αξιολόγηση του αρμόδιου υπουργείου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της υπουργικής απόφασης 4113.297/01/2012- ΦΕΚ 334Β - 14.02.2012, ως Αναγνωρισμένος Οργανισμός επιθεώρησης και έκδοσης πιστ/κών αξιοπλοοίας για πλοία υπό Ελληνική σημαία.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...