15 Μαρ 2017

ΣΕΡΙΦΟΣ “Ελιά & Τσίπουρο” Κάτι από την Σέριφο στο κέντρο της Αθήνας

Η θέση: Κρυμμένο θαρρείς δίπλα στο μεγάλο parking της Ζαλοκώστα, ένα μικρό μαγαζάκι με καμμιά 30ριά καρέκλες μόνο. Τρία χρόνια ήδη στην Αθήνα, αλλά τόσο διακριτικό που δεν τόχα ποτέ προσέξει αν και περνώ από εκεί τακτικά.
Η ατμόσφαιρα: Κάτασπρο και απλό μάς φέρνει μια “μυρωδιά” απ’ την Σέριφο, πατρίδα του ιδιοκτήτη, Γιάννη Κουζούπη. Στο κοιν, οι άνθρωποι του υπουργείου εξωτερικών που είναι ακριβώς δίπλα και πολλοί δημοσιογράφοι. Είδα παλιούς γνωστούς. Ελιές και τσίπουρο για καλωσόρισμα. Μακάρι όλοι όσοι βρίσκονται στο κέντρο και συνεπώς απευθύνονται και σε τουρίστες να είχαν αυτήν την αντίληψη.
Το φαγητό: Ελληνικές γεύσεις, «ελληνική κουζίνα» επιμένει ο ιδιοκτήτης του κ. Γιάννης Κουζούπης. Το αφεντικό, λέει ο ίδιος, είναι η κόρη του που σερβίρει, και μετά η γυναίκα του που μαγειρεύει. Και γειά στα χέρια της προσθέτω εγώ. Είπαμε για τις ελιές και το τσίπουρο για καλωσόρισμα. Ωραίες πράσινες τραγανές ελιές και τσίπουρο εξαιρετικό και παραδόξως όχι πολύ “βαρύ”.
Πήραμε ραδίκια, καλά καθαρισμένα και μαγειρεμένα όσο πρέπει. Κολοκυθοκεφτέδες εκτός εποχής μεν αλλά νόστιμοι με μπόλικο κρεμμυδάκι και μυρωδικά, ευτυχώς χωρίς τυρί, ένα πολύ επιτυχημένο σπανακόρυζο με μπόλικα μυρωδικά και ρύζι όπως μού αρέσει al dente και όχι παραβρασμένο (εδώ να πούμε ότι το ταπεινότατο αυτό πιάτο άλλοι το λένε ριζότο με δεν ξέρω και εγώ τι και το θεωρούν υψηλή κουζίνα), χταποδάκι με σάλτσα από γλυκά κρεμμυδάκια και λαδολέμονο νοστιμότατο αλλά ελαφρώς παραβρασμένο για τα γούστα μου, και ένα πήλινο γαβαθάκι με γιουβέτσι με κριθαράκι και μοσχαράκι, με την κανελίτσα του και το μπαχάρι του περιποιημένο.
Για το τέλος υπάρχει γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού. Εμείς πήραμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σκέτο και μάς άρεσε τόσο όσο και το παλιό αλουμινένιο μπολάκι των παγωτών όπου μάς το σέρβιραν, και που μού θύμισε τα νειάτα μου.
Η κάβα: Λίγες Εμφιαλωμένες ελληνικές ετικέττες, χύμα από την Λήμνο και την Νεμέα, τσίπουρα και ούζα.
Λογαριασμός: Aπό 15-20 ευρώ για πλήρες γεύμα.
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 11:30 – 18:00. Την Κυριακή κλειστά.
Ελιά και Τσίπουρο
Ζαλοκώστα 6,
Τηλ. 210-33.88.045
Πηγή : http://info-cyclades.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...