9 Μαρ 2017

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης των μαθητών


Σε συνέχεια της από 7 Μαρτίου 2017 επιστολής του κ. Παύλου Χρυσαφίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνησης Πολιτών Σύρου», η οποία δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, με θέμα την προωθητική ενέργεια της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ» στα δημόσια σχολεία του νησιού, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία (Ευρωπαϊκή Πίστη), στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης, αποφάσισε το 2016-2017 να απευθυνθεί σε Δήμους των Κυκλάδων (Σύρος, Μύκονος, Πάρος), ασφαλίζοντας δωρεάν τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία- Δημοτικά Σχολεία).Η συγκεκριμένη εταιρεία επέλεξε τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Δήμο Μυκόνου, διότι η παρουσία της στα συγκεκριμένα νησιά είναι αρκετά σημαντική, λόγω της συνεργασίας με το σύνολο των ασφαλιστικών γραφείων και διαμεσολαβητών των νησιών (Ευρεία Συνεργασία).
Σε πρώτο χρόνο, επικοινώνησε με το Γραφείο Δημάρχου για την γνωστοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης και την καταρχήν διατύπωση θετικής γνώμης του Δήμου, δεδομένου ότι η εταιρεία έθετε ως προϋπόθεση ενεργοποίησης του προγράμματος τη συμμετοχή τουλάχιστον του 50% των μαθητών.
Σε δεύτερο χρόνο, θα έπρεπε να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου με εκπροσώπους του Δήμου (στην περίπτωσή μας του κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου, Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας, της κας Ειρήνης Μαραγκού, Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης και του κ. Φραγκίσκου Βακόνδιου, Προέδρου της Δ.Ε.Π.), προκειμένου να ενημερώσουν για την πρόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της συνεργασίας, σύμφωνα πάντα με την απόφαση των γονέων και κηδεμόνων.
Τη συνάντηση προκάλεσε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, στο πλαίσιο γενικότερης ενημέρωσης των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για τις διαδικασίες και τις αρμοδιότητες των δυο Επιτροπών του Δήμου που αφορούν στην Παιδεία, αίτημα που προϋπήρχε από τους ίδιους τους Συλλόγους, με γνώμονα την καλύτερη και αμεσότερη συνεργασία για το καλύτερο των παιδιών μας.
Η εν λόγω διαδικασία πραγματοποιείται σε όλους τους δήμους της επικράτειας, που επιλέγει η ασφαλιστική εταιρεία, με τον ίδιο τρόπο.
Η παρουσία του κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου σε αυτό το εγχείρημα κρίθηκε αναγκαία, πέραν του γεγονότος ότι εκτελεί χρέη Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας, όπως προαναφέρθηκε, και λόγω της επαγγελματικής του εμπειρίας και κατάρτισης στα ασφαλιστικά θέματα από το 1995.
Επομένως, θα μπορούσε να διευκολύνει τη διαδικασία, επιλύοντας τυχόν απορίες που θα δημιουργούνταν στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων.
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, επισυνάπτουμε σχετική αλληλογραφία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ).
Κλείνοντας, τονίζουμε ότι ο Δήμος μας δεν επρόκειτο να επιβαρυνθεί με κανένα απολύτως κόστος, ενώ η ασφάλιση των παιδιών μας θα ήταν εντελώς δωρεάνγια ένα έτος χωρίς καμία προϋπόθεση και απαίτηση. Μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς η ασφαλιστική κάλυψη θα έληγε αυτόματα, χωρίς καμία υποχρέωση από τους εμπλεκόμενους.
Επομένως, είναι πραγματικά λυπηρό που η όλη προσφορά της εταιρίας προς τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας αντιμετωπίστηκε με έναν τρόπο φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού από την δημοτική παράταξη «Κίνηση Πολιτών Σύρου», η οποία δε θεώρησε σκόπιμο να λάβει γνώση της επίσημης θέσης του Δήμου μας, αλλά κατά την προσφιλή της τακτική για μια ακόμη φορά επέλεξε να αναλωθεί σε ανούσιες επικοινωνιακές κορώνες και φωτοβολίδες.
Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...