1 Αυγ 2017

Το naxostimes.gr στο πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior

Στη Σύρο βρέθηκε κατά το διήμερο 30 και 31 Ιουλίου το θρυλικό πλοίο της Greenpeace “Rainbow Warrior”, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας περιβαλλοντικής οργάνωσης ενάντια στο πλαστικό μίας χρήσης.
Η προσέλευση του κοινού (μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού) ήταν αθρόα και τις δύο μέρες, οπότε και πραγματοποιούνταν ξεναγήσεις πάνω στο πλοίο από εθελοντές και εθελόντριες που έκαναν γνωστό το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και προσπαθούσαν να κινητοποιήσουν τους πολίτες σε δράση.
rainbow warrior syros 2
rainbow warrior syros 3
rainbow warrior syros 4
rainbow warrior syros 7
rainbow warrior syros 5
rainbow warrior syros 6
rainbow warrior syros 8
rainbow warrior syros 9
Σύμφωνα με την Greenpeace, η θάλασσα στην Ελλάδα - όπως και σε παγκόσμια κλίμακα - μετατρέπεται κάθε μέρα σε μία τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.α.) βρίσκονται παντού, ακόμα κι εκεί που δεν φαίνονται, καθώς μπορούν να διασπαστούν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αλλάξουμε όλοι μας νοοτροπία και εφαρμόζοντας απλά βήματα να μειώσουμε ριζικά το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή μας και να σώσουμε τη θάλασσα!
Σημειώνεται ότι το “Rainbow Warrior”, κατά τη διάρκεια του ελληνικού σκέλους της περιοδείας του στη Μεσόγειο, πραγματοποιεί επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) για την παρουσία πλαστικών και μικροπλαστικών σε ελληνικές θάλασσες και παραλίες.

rainbow warrior syros 10

rainbow warrior syros 11

rainbow warrior syros 12

rainbow warrior syros 13

rainbow warrior syros 14

rainbow warrior syros 15

rainbow warrior syros 16

rainbow warrior syros 17

rainbow warrior syros 18

rainbow warrior syros 19

rainbow warrior syros 20

rainbow warrior syros 21

rainbow warrior syros 22

rainbow warrior syros 23


rainbow warrior syros 24
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...