10 Ιουλ 2023

Το “Ονειρο” στην Σέριφο

φωτο Τζίνα Προκοπίου
Ενα από τα ωραιότερα mega yacht Ελληνα εφοπλιστή βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Σέριφο 

Ο λόγος για το mega yacht «Dream» το οποίο ανήκει σε έναν από τους ισχυρούς παίκτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, στον Γιώργο Προκοπίου, ιδιοκτήτη της Dynacom (διαθέτει στόλο με περισσότερα από 60 τάνκερ), της Dynagas LNG Partners και της Sea Traders.

Ο Προκοπίου λατρεύει τις Κυκλάδες και συχνά πυκνά κάνει την εμφάνισή του…  Βέβαια ελάχιστοι θα τον δουν καθότι απολαμβάνει τις ανέσεις του σκάφους…

Το σκάφος έχει αγκυροβολήσει νότια του νησιού στον κόλπο Καδένα στην Σέριφο  ο εφοπλιστής είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία , των  Κυκλάδων.

Περί Dream… 

Το “Ονειρο” έχει μέγεθος 106 μ. και είναι το 36ο στον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει έξι ντεκ, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, spa, γυμναστήρια, business και diving centre, 22 καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 44 άτομα ενώ στο πέμπτο ντεκ την παράσταση κλέβει η σουίτα του ιδιοκτήτη.Ναυπηγήθηκε το 1997, σε τουρκική γιάρδα. Ονομαζόταν «TDI Karadeniz» και πλοιοκτήτρια εταιρεία ήταν η Turkish Maritime Lines. Εκανε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Στο mega yacht έχουν τοποθετηθεί υπερσύγχρονα συστήματα ώστε να μπορεί να ταξιδεύει χωρίς κραδασμούς ακόμη κι όταν υπάρχει θαλασσοταραχή.

Το interior design ανέλαβαν οι Simone Ciarmoli και Miguel Queda.

φωτο Τζίνα Προκοπίου
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του (μάρμαρα, ανοξείδωτος χάλυβας, γυαλί και δέρμα) ενισχύουν την αίσθηση της απλής πολυτέλειας που ήθελαν οι ιδιοκτήτες στο γιοτ τους.

Πηγή : 

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...