29 Ιουλ 2023

Συγκινήθηκε ολόκληρη η Ελλάδα με το ορφανό ελαφάκι της Ρόδου- Σχόλιο της Μάρως Βαμβουνάκη


Μέσα στη μαυρίλα των ημερών, την κόλαση της φωτιάς και τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνει η Ρόδος μας, ένα μικρό ελαφάκι σώθηκε από βέβαιο θάνατο. Η μητέρα του δε γλίτωσε. Κάηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Η Μάρω Βαμβουνάκη, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, αναφέρει για το περιστατικό που συγκίνησε ολόκληρη τη χώρα:

"Στο ραδιόφωνο ακούω τον κύριο Στέργο Σεντονά απ' τη Ρόδο που φιλοξενεί από χρόνια ελάφια στο κτήμα του. Μιλάει για το νεογέννητο ελαφάκι που βρήκε. Λέει ότι δεν το έσωσε ο ίδιος αλλά η ελαφίνα μητέρα του. Όταν το γέννησε και ένιωσε τον κίνδυνο της φωτιάς έσκαψε στο χώμα ένα λαγούμι και το έκρυψε. Μετά εκείνη την έζωσαν οι φλόγες και κάηκε. Το μωρό της ζει.
Θα έπρεπε σχολεία να ανοίξουν τα ζώα, να διδάσκουν στους ανθρώπους ανθρωπιά και λογική."αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε «Νικήτα».

Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης σε όλο του το μεγαλείο. Και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε», κατέληξε ο κος Σεντονάς.

Πηγή : https://www.rodiaki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...