28 Ιουλ 2023

Τι έγινε ο Ανεμος – Παράπονα στις Δυτικές Κυκλάδες


Εδώ άνεμος… εκεί άνεμος… που είναι το άνεμος; Πουθενά το επιβατικό πλοίο “Άνεμος” της Aegean Sea Lines το οποίο αναμένονταν να κάνει την εμφάνιση του στις Δυτικές Κυκλάδες και το οποίο όλα τα τοπικά ΜΜΕ ανακοίνωναν μαζί κι εμείς ότι θα δώσει μεγάλη ανάσα τουλάχιστον στην Σέριφο, την Σίφνο, την Μήλο και την Ίο, νησιά τα οποία στερούνται δρομολογίων.Με βάση τα επίσημα στοιχεία το όμορφο σκαρί – κανείς δε αμφιβάλει γι αυτό – θα έπρεπε να πραγματοποιεί δρομολόγια από τις αρχές Ιουνίου, στη συνέχεια δόθηκε παράταση και ανακοινώθηκε οτι θα ξεκινήσει στις 26/6 έως και τις 10/9, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο το δρομολόγιο Πειραιάς – Σέριφος – Σίφνος – Μήλος – Σίφνος – Σέριφος-Πειραιας.

Την ίδια περίοδο, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή το πλοίο θα ταξιδεύει από Πειραιά προς Σίφνο – Ιο – Σαντορίνη – Σίφνο – Σέριφος – Πειραιά, ωστόσο για άγνωστους λόγους τη θέση του έχει πάρει το πλοίο Πρέβελης. Μάλιστα η ακτοπλοϊκή εταιρεία, στις 29/6 ανακοίνωνε την έναρξη δρομολογίων του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

Η Εταιρεία Aegean Sea Lines ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων της με το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ, σε αντικατάσταση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ, από τις 30/06/2023.
Τα ωράρια των αναχωρήσεων από Πειραιά και οι προορισμοί παραμένουν ως έχουν εγκριθεί για το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ. Τα δρομολόγια είναι ενεργά στο σύστημα για κρατήσεις θέσεων.Οι μέρες περνούν, ο Ιούλιος φεύγει και ο Αύγουστος έρχεται. Οι καταγγελίες και τα παράπονα φτάνουν δεκάδες στο Cyclades24.
 Οι πάντες μιλούν για ανευθυνότητα, έλλειψη ενημέρωσης από την εταιρεία ενώ κανείς δε γνωρίζει τι μέλι γενέσθαι. Μας αποκαλύπτουν και το επιβαίνουμε κι εμείς, ότι στο πρόγραμμα το πλοίο υπάρχει κανονικά, οι επιβάτες κόβουν κανονικά εισιτήρια ωστόσο το πλοίο δυο μήνες μετά είναι ακινητοποιημένο στο Πέραμα.

Όπως σας αναφέραμε την θέση του Άνεμος έχει πάρει το ”Πρέβελης”, το οποίο πριν από τρεις ημέρες έδεσε κάβους γιατί όπως πληροφορηθήκαμε του έληξε κάποια άδεια.

Πέρα αυτών οι επιβάτες έβγαζαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες με αποτέλεσμα, να συνεχίσει η ταλαιπωρία τους, αφού έπρεπε να βγάλουν νέα εισιτήρια με αλλά πλοία, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να κάνει η ίδια η εταιρεία για να τα πούμε και με το όνομα τους. Καλά τα δωρεάν εισιτήρια, που προσέφεραν στους επιβάτες, ωστόσο δεν είναι αρκετά προκειμένου να καθησυχάσουν τουρίστες και νησιώτες.Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να θέσουμε μερικά εύλογα ερωτήματα στους υπευθύνους. Πότε προγραμματίζεται να μπει στη γραμμή το Άνεμος και γιατί υπάρχει μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση η οποία δεν είναι 4-5 μέρες αλλά τουλάχιστον ένας μήνας;

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2023, οι δήμαρχοι των νησιών Σίφνου, Μήλου και Σερίφου είχαν προσυπογράψει μαζί με 5 τοπικά σωματεία και ενώσεις επαγγελματιών των νησιών προς τον υπουργό και τους δυο γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τόνιζαν δε ότι υπήρχε «απόλυτη ανάγκη για την άμεση αποδοχή του αιτήματος (της εταιρείας AEGEAN SEA LINES ΝΕ) ώστε να λυθεί οριστικά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας με τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων».

Στην επιστολή των δημάρχων Σίφνου, Μαρίας Ναδάλη, Μήλου Μανώλη Μικέλη και Σερίφου Κώστα Ρεβίνθη, που ήδη έχει γίνει γνωστή στα ΜΜΕΜ, ανάφεραν εμμέσως πλην σαφώς την αγωνία για την καθυστέρηση της τελικής απόφασης των αρμοδίων για τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου επιβατηγού πλοίου.

Η επόμενη ερώτηση προς τους Δημάρχους, φορείς και εκπροσώπους φορέων είναι αν απασχόλησαν την εταιρεία κι αν ζήτησαν εξηγήσεις και περεταίρω ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου να μπει στη γραμμή.

Ας ελπίσουμε το πλοίο να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες και να μη επιβεβαιωθούν οι ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι το πλοίο ενδέχεται να χάσει… τη χρονιά ή να μείνει για αρκετό καιρό εκτός δρομολογίων…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δοθούν σαφέστατες απαντήσεις και οι αρμόδιοι να δουν με σοβαρότητα τους τουρίστες και κυρίως τους νησιώτες. (χωρίς να μηδενίζουμε τα όσα έχει προσφέρει στις Δυτικές Κυκλάδες και ιδιαίτερα στη Σίφνο η εταιρεία για να μη φανούμε και άδικοι).

Πηγή : https://cyclades24.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...