15 Ιουλ 2023

Οι εκπτώσεις του Καλοχαιρέτα


Με έναν αέρα που θύμισε τον βουλευτή Καλοχαιρέτα, από τη θρυλική κωμωδία «Στουρνάρα 288», με την κλασική ατάκα «Ετελείωσε, ειπείτε πως έγινε», η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε μια δυναμική επικοινωνιακή εκκίνηση.

Αφενός εμφανίζοντας συνέπεια στην υλοποίηση σχετικά αδάπανων, αλλά και πολιτικά πονηρών προεκλογικών εξαγγελιών (αυξήσεις δημοσίων υπαλλήλων, ψήφος αποδήμων), αφετέρου ανοίγοντας το θέμα των πανάκριβων ναύλων, που καίνε τις διακοπές των ασθενέστερων νοικοκυριών.

Με μια απολύτως ελεγχόμενη και σκηνοθετημένη ιεροτελεστία κινήσεων, αποφάσισε με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους να «παρέμβει» (αυστηρά εντός εισαγωγικών) στην αγορά ακτοπλοΐας. Οι αυξήσεις 30% έως 40% στους ναύλους των ταξιδιών προς τα δεκάδες ελληνικά νησιά έχουν διαμορφωθεί από τον περσινό Ιούλιο. Για έναν χρόνο η (πρώτη) κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά επικαλούνταν και την «απελευθέρωση» της ακτοπλοϊκής αγοράς που, τάχα, της έδενε τα χέρια.Παρενέβη με καθυστέρηση και έστησε ένα φθηνό σόου, με την απόλυτη συνέργεια των ακτοπλοϊκών εταιρειών που θα πρέπει να αναρωτηθούν πόσο κύρος και σοβαρότητα τους προσδίδει ο ρόλος του κομπάρσου στο κακόγουστο κυβερνητικό σκετς.

Χθες, οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν πακέτα προσφορών και εκπτώσεων στα ναύλα, ακολουθώντας την αυτοεκπληρούμενη προφητεία που διατυπώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Μαξίμου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των ακτοπλόων.

Τα ποσοστά εκπτώσεων και οι μακρές λίστες προσφορών που ανακοίνωσαν στα εκτενή δελτία Τύπου οι εταιρείες φάνηκαν εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακά και γενναιόδωρα, και σε κάθε περίπτωση επέτρεψαν στην κυβέρνηση να σπεύσει να θριαμβολογήσει για την τεράστια επιτυχία και αποτελεσματικότητά της.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι δεν ανακοίνωσαν ούτε ένα ευρώ μείωση στις «στάνταρ» τιμές των εισιτηρίων. Παρουσίασαν απλώς εκπτώσεις για «ειδικές ομάδες» και κατηγορίες ταξιδιωτών. Και εκ του ασφαλούς, γιατί κάθε εταιρεία γνωρίζει καλά ότι με τις υψηλές πληρότητες που έχει εξασφαλίσει στα δρομολόγια Ιουλίου και Αυγούστου με τα ακριβά εισιτήρια, δεν έχει τίποτε να χάσει με μερικές εκπτώσεις που προορίζονται για το 10% -20% των επιβατών της. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αισθάνονται πολύ ηλίθιοι που έσπευσαν να πληρώσουν τα ναύλα πριν εξαντληθούν οι θέσεις και πριν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακαλύψει ότι ήταν πανάκριβα.

Αλλά μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι και η δεύτερη θητεία Μητσοτάκη έτσι θα κυλήσει. Με ακραίες επικοινωνιακές «καταιγίδες» και σόου Καλοχαιρέτα.

Πηγή : https://www.efsyn.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Ο μοναδικός που σου εμπνέει εμπιστοσύνη! Άστους να λένε Κυριάκο προχώρα δυναμικά!!! 💯

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...