11 Ιουλ 2023

Ακτοπλόος: Είμαστε χομπίστες, θέλουμε διαγραφή ΦΠΑ και αλλαγές στα εργασιακά


Δηλώσεις που θα συζητηθούν από επιχειρηματία του κλάδου, την ώρα που η κυβερνητική παρέμβαση που προπαγανδίζεται, μάλλον καταλήγει σε επικοινωνιακό πυροτέχνημα και φιάσκο.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε σήμερα εκπρόσωπος της Golden Star Ferries δίνοντας τη δική του εκδοχή για την κατάσταση με τα δυσθεώρητα ύψη των ακτοπλοϊκών και διατυπώνοντας ακραίες απαιτήσεις.

Δεν είναι γνωστό εάν οι απόψεις αυτές απηχούν τη γενική κατεύθυνση του κλάδου, όμως αποτελούν σίγουρα μια πρώτη απάντηση στα επικοινωνιακά τερτίπια του Μαξίμου, το οποίο ανακάλυψε στη μέση της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα και προανήγγειλε παρέμβαση που μάλλον… δεν μπορεί να γίνει.Ο Γιώργος Στεφάνου, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο δήλωσε ότι οι ακτοπλόοι θέλουν κατά τον ίδιο το κράτος «να μπορεί να επιδοτεί όλες τις γραμμές για να έχουμε μειωμένα εισιτήρια. Να μηδενιστεί ο ΦΠΑ, να μην έχει ΦΠΑ ο επιβάτης να πληρώνει. Εφόσον λοιπόν πει το κράτος, ναι άμεσα εγώ καταργώ τον ΦΠΑ, θα πέσουν οι τιμές τόσο όσο είναι ο ΦΠΑ. Να επιδοτήσει τουλάχιστον κατά το ήμισυ, τα καύσιμα κάθε πλοίου, θα είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι».

Υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι… χομπίστες, καθώς οι εταιρείες είναι χρεωμένες. «Δεν υπάρχει μία ακτοπλοϊκή εταιρεία που δεν είναι χρεωμένη και η ακτοπλοΐα εκτελείται βασικά με ιδιωτικές πρωτοβουλίες λόγω κάποιων χόμπι. Το κάνουμε από χόμπι προσωπικά εμείς ... είναι έτσι φτιαγμένο γενικά όλο το σύστημα, με τον ΦΠΑ και όλα τα έξοδα τα οποία έχει η ναυτιλιακή εταιρία της ακτοπλοΐας ούτως ώστε να μην έχει κέρδη και δεν υπάρχει κέρδος από καμία» δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά συνδικαλιστών και εργατικών διεκδικήσεων σημειώνοντας «θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι όταν σε υποχρεώνουν τα σωματεία, τα ναυτεργατικά και το κράτος γενικότερα να έχεις 52 άτομα πλήρωμα, τη στιγμή που στην Ευρώπη χρησιμοποιούν 22 άτομα πλήρωμα, δηλαδή ακριβώς το μισό και κάθε χρόνο ζητάνε αυξήσεις στα πολύ καλά μισθολόγια των ναυτικών της ακτοπλοΐας, δεν μας υποχρεώνει λοιπόν το κράτος να ανεβάσουμε τις τιμές στα εισιτήρια για να μπορέσουμε να καλύψουμε τους μισθούς;».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση γιατί οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα την ώρα που τα καύσιμα έχουν μειωθεί σχεδόν στο 40% υποστήριξε ότι πέρυσι οι τιμές θα έπρεπε να ήταν διπλάσιες, για να επαναλάβει ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες υπέστησαν τεράστιες ζημιές.

Πηγή : https://www.efsyn.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...