28 Αυγ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Αποφάσεις της δημοτικής επιτροπής της 24/8/2024.


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 24/8/2024.
Όλα τα θέματα στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που έγινε στις 24/8/2024, ημέρα Σάββατο, ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, εκτός από το θέμα 11 που αφορά στην έγκριση της 8ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024, το οποίο ψηφίστηκε μόνο από τα μέλη της Διοίκησης, η Αντιπολίτευση δε ψήφισε το θέμα, διότι δεν είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό.
Από τα θέματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα τα πιο σημαντικά ήταν:
Θέμα 5ο : Ομόφωνα αποφασίστηκε η έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σερίφου και της ΕΕΤΑ ΑΕ για τον έλεγχο και την θεώρηση των τεχνικών μελετών του βιολογικού καθαρισμού οι οποίες είναι:
α) Υδραυλική μελέτη για την κατασκευή του αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.
β) Υδραυλική μελέτη για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων λυμάτων Λιβαδίου Σερίφου.
γ) Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων λυμάτων.
δ) Μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων για την ανανέωση των περιβαντολογικών όρων του ΒΙΟΚΑ Σερίφου.
ε) Υδραυλική μελέτη για την αντικατάσταση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Λιβαδιού Σερίφου. Ο έλεγχος και η θεώρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί από την ΕΕΤΑΑ εντός του Σεπτεμβρίου και από Οκτώβριο ψάχνουμε για χρηματοδότηση.
Θέμα 6ο : Ομόφωνα εγκρίθηκε στο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σερίφου και της ΕΕΤΑΑ ΑΕ για τον έλεγχο και την θεώρηση των τεχνικών μελετών καθώς και της δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου «ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Σερίφου». Ο Δήμος υπέβαλε αίτηση ένταξης του έργου χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» και κατ’ αρχήν εγκρίθηκε με Π/Υ 231.880,00 € και ποσοστό επιδότησης 70%, ήτοι με επιλέξιμο Π/Υ αίτησης 155.932,65 €. Αναμένεται η έγκριση μελέτης του Σεπτεμβρίου και η δημοπράτηση τέλος 2024.
Θέμα 15ο : Ομόφωνη απόφαση για την διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, την έγκριση της μελέτης και του καθορισμού των όρων διακήρυξης για την προμήθεια εξοπλισμού ύδρευσης στο Δήμο Σερίφου συνολικού προϋπολογισμού 249.178,74, ποσό 90.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ταμειακό πρόγραμμα ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρώτη προγραμματική περίοδο 2021-2025 και ποσό που ανέρχεται σε 159.178,74€ χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Γκιολές Δημήτρης
Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης
και του Δημοτικού Συνδυασμού
"Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας"
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...