24 Αυγ 2024

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου Σε κλίμα συγκίνησης και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση διλογίας "Από ήλιο σε ήλιο" της κας Μαίρη Κόντζογλου.


Σε κλίμα συγκίνησης και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση διλογίας "Από ήλιο σε ήλιο" της κας Μαίρη Κόντζογλου- Τσιαχτσίρη , ανήμερα της 108ης Επετείου της Αιματηρής Απεργίας του 1916, στον τόπο που γέννησε θεούς και ήρωες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά γι' αυτό:
🔹
Την ίδια τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου για την έμπνευσή της και την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας.
🔹
Τις Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio και το Δήμος Σερίφου για τη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση της παρουσίασης & τον Κο Νίκο Μουστάκα για την κάλυψη του ήχου.
🔹
Τις υπέροχες συντοπίτισσές μας, κυρίες λενα καββαθα και Άννα Χανιώτη που πλαισίωσαν τη συγγραφέα με αγάπη & σεβασμό.

🔹
Τον ερασιτέχνη λαογράφο Κο Θεόδωρο Γ. Λιβάνιο για την ξενάγηση στο ιστορικό σημείο των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της απεργίας & στη Σκάλα φόρτωσης μεταλλευμάτων. Επίσης, για την προβολή ντοκιμαντέρ με τις μαρτυρίες - αφηγήσεις ανθρώπων, μεταλλωρύχων και μη, από το προσωπικό του αρχείο.

🔹
Τον Κο Αθανάσιος Γερασιμίδης που κόσμησε το χώρο των εκδηλώσεών μας με τα έργα του, τα οποία απεικονίζουν το Μέγα Λειβάδι και τη Σέριφο απ' άκρη σ' άκρη.
🔹
Τα εστιατόρια του χωριού μας ~ Ο Κύκλωπας ~ & το ~ 1 9 1 6 ~ για τα παραδοσιακά εδέσματα - κεράσματα που προσέφεραν & τον Κο Antonis Fragoulakis για τη χορηγία των καθισμάτων.
Και τέλος,

🔹
Κάθε άνθρωπο, Σερφιώτη και μη, που παρευρέθηκε σ αυτό το μικρό χωριό της Σερίφου και μας τίμησε με την παρουσία του & την ενέργεια του. Ειδικότερα, κάθε συγχωριανό μας που συμμετέχει, δρα και κυρίως δε ξεχνά...
Πηγή : 

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...