8 Αυγ 2024

Ενδοκυκλαδικά: Πως κινήθηκε φέτος το “Αρτεμις”,το“Αγιο Βάπορο” το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου (πίνακας)


Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια
 και κακά τα ψέματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με το “Αρτεμις”. Ενα υπέροχο μικρό πλοίο (σ.σ. κατασκευής 1997 με μήκος 89 μέτρα και δυνατότητα μεταφοράς 500 επιβατών και 80 οχημάτων) που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις Κυκλάδες και για εμάς τους Ναξιώτες η παρουσία – μέχρι πρόσφατα – στη τιμόνι του cpt Στέλιου Περιστεράκη μας έκανε υπερήφανους…

Το χαρακτηρίζουν ως “Αγιο Βαπόρι” οι νησιώτες και δη αυτοί των Δυτικών Κυκλάδων καθότι αποτελεί σημείο αναφοράς εξυπηρετώντας τους όλο το χρόνο. Με όλους τους καιρούς, ακόμη και με απαγορευτικά, σε λιμάνια ανύπαρκτα με πολλούς περιορισμούς και άπειρες δυσκολίες, έστω και χωρίς ούτε έναν επιβάτη να αποβιβαστεί ή να επιβιβαστεί, μόνο και μόνο για να παραδοθούν τα φάρμακα, τα είδη πρώτης ανάγκης, ο απαραίτητος ανεφοδιασμός ή η διακομιδή ενός ασθενούς σε μεγαλύτερο νησί που υπάρχει νοσοκομείο.

Πως κινήθηκε όμως πέρυσι; Με βάση την ενημέρωση από το φίλο μας Μιχάλη Ρούσσο (σ.σ. αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στο Λιμεναρχείο Πάρου) και μέσω της σελίδας shiptravelers αναφέρει:

✅Το λένε Άρτεμις και είναι μάχιμο 365 μέρες το χρόνο!!

✅✅ Το 2023, η επιδοτούμενη γραμμή των Κυκλάδων που εξυπηρετεί εδώ και χρόνια το Άρτεμις μας, σημείωσε αρκετά μεγάλες επιδόσεις, βάζοντας τη ψηλά στη λίστα με τις άγονες!

💥 102.642 επιβάτες ταξίδεψαν όλο το έτος και 22.833 οχήματα!

🔝 Κορυφαίος μήνας, ο Ιούλιος με 20.264 και 3.519 οχήματα!

🚢 Το 2023, τη γραμμή εξυπηρέτησε και πλοίο της Sea Jets!

📌 Δυνατά πηγαίνει και φέτος το καλοκαίρι το Άρτεμις, το οποίο πραγματικά κινείται με πολύ μεγάλες πληρότητες στη σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων με Παρο – Σύρο. Ειδικά η Μήλος και η Σίφνος έχουν μεγάλη ανέβει τουριστικά τα τελευταία χρόνια και αυτό αποτυπώνεται και στα καθημερινά δρομολόγια των Jets της Sea Jets. Μακάρι να είχαμε ακόμα ένα συμβατικο πλοίο να συνδέει τα νησιά αυτά με τις κεντρικές Κυκλάδες!”

Δείτε το πρόγραμμα των δρομολογίων του “Αρτεμις” για τον Σεπτέμβριο 2024

 κάντε αριστερο κλικ πανω στον πίνακα για καλύτερη ευκρίνεια 


Πηγή : https://naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...