6 Αυγ 2024

To αγγειοπλαστείο Γεωργούλη συνεχίζει την παράδοση της αγγειοπλαστικής στην Κύθνο


To αγγειοπλαστείο Γεωργούλη, έχει βραβευθεί από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για τη συνέχιση της παράδοσης και της αγγειοπλαστικής στην Κύθνο. Πίσω από το μοναδικό εργαστήρι αγγειοπλαστικής της Κύθνου, βρίσκονται τέσσερις γενιές αγγειοπλαστών που πέρασαν την τέχνη ο ένας στον άλλον. 


Μέσα στα πανέμορφα σοκάκια της Χώρας της Κύθνου, τα πλαστουργά και επίμονα χέρια του πατέρα και του γιου Γεωργούλη δημιουργούν αγγεία εμπνευσμένα από την παράδοση της Κύθνου, πολλά από αυτά «παντρεμένα» με σύγχρονα μοτίβα.

Με μία επίσκεψή σας, θα θαυμάσετε χρηστικά αντικείμενα όπως κανάτες, γάστρες, κιούπια, γιουβέτσια, αλλά και μοναδικά διακοσμητικά αγγεία, για να κρατήσετε ζωντανές τις θύμησες του νησιού για εσάς αλλά και να τις χαρίσετε στους αγαπημένους σας

. Όπως το καλό φρέσκο ψωμί, καθημερινά το πρωί ξεκινάει η παραγωγή των κεραμικών και το απόγευμα γίνεται το φούρνισμα, διαδικασίες που έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε από κοντά. 


Μην χάσετε την ευκαιρία όμως να έρθετε οι ίδιοι σε επαφή με αυτό το αρχέγονο υλικό, τον πηλό, κλείνοντας ραντεβού και φτιάχνοντας με την καθοδήγηση των αγγειοπλαστών τα δικά σας αντικείμενα, τα οποία παίρνετε μαζί σας μετά την ολοκλήρωσή τους! 

 Πηγή :https://ipolizei.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...