1 Αυγ 2024

Δόμηση και φέρουσα ικανότητα στα νησιά: μία ενδιαφέρουσα ανταλλαγή Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου


Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχθές στο Προεδρικό Μέγαρο, έγινε αναφορά στο κρίσιμο ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην τουριστική δόμηση και τη φέρουσα ικανότητα των νησιών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για προσαρμογή της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου έθεσε το θέμα για τον τουρισμό και τα νησιά έχει ως εξής: «Ως προς τα νησιά παρατηρώ και εγώ, παρακολουθώ όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται και τις πρώτες επισημάνσεις και προβλήματα που τα ξέρουμε εδώ και χρόνια. Ίσως τώρα έχουμε όξυνση γιατί έχουμε να κάνουμε και με την κλιματική κρίση, με τις βροχές που δεν έχουν πέσει αρκετές και όλα αυτά που δημιουργούνται. Ίσως ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα μας αλλά θα πρέπει να δούμε λίγο και την φέρουσα ικανότητα των νησιών και πως μπορεί να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά και να το συνειδητοποιήσουν και οι τοπικές κοινωνίες και όλοι. Δηλαδή αυτό έχει να κάνει νομίζω και με την κεντρική πολιτική και την στρατηγική που ακολουθείται αλλά λίγο και με την συνειδητοποίηση των τοπικών κοινωνιών να βλέπουμε όλοι μακροπρόθεσμα τι είναι επωφελές για όλους».

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας εκ νέου το λόγο σημείωσε: «Πράγματι πιστεύω ότι είναι και μεθοδολογικά σωστό να αντιμετωπίζουμε τα νησιά ενδεχομένως διαφορετικά από την ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι άλλες οι ανάγκες τους, άλλη η δυνατότητα των υποδομών, άλλη η φέρουσα ικανότητα τους και πάλι χρησιμοποιώ έναν όρο με επιφύλαξη διότι μπορεί να επιδέχεται πολλών διαφορετικών ερμηνειών. Και επειδή όπως γνωρίζετε υπάρχουν και αποφάσεις του δικαστηρίου σχετικά με τα ζητήματα της εκτός σχεδίου δόμησης στα οποία η κυβέρνηση σύντομα με κάποιο τρόπο οφείλει να προσαρμοστεί».

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...