1 Αυγ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Παραμένουν τα προβλήματα στον βιολογικό παρκινγκ προσωρινή λύση η αφαλάτωση


3η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ
Θέμα 1ο Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου και της αφαλάτωσης.(ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΙΟΛΕΣ)
Στο ερώτημα που υποβλήθηκε από την αντιπολίτευση ο κύριος Δήμαρχος απάντησε ότι το νερό επαρκεί για 10–15 ημέρες και ότι το ταχυδιυλιστήριο λειτουργεί κανονικά, το νερό όμως λιγοστεύει. Σχετικά με την αφαλάτωση δεν λειτουργεί ακόμα, έχουμε πάρει άδειες ύδρευσης και από το υπουργείο ναυτιλίας, θα μας παρέχει 600 κυβικά νερό την ημέρα, θα είναι πλησίον αντλιοστασίου λόγω εγγύτητας στην θάλασσα και στην παροχή ρεύματος, στην περιοχή του Ίσαλου.
Το κυβικό θα κοστίσει στον καταναλωτή 1,70 ευρώ συν ΦΠΑ.
Μας είπε ότι ευελπιστεί να βρέξει το Φθινόπωρο ώστε να μην λείψει το νερό στους μόνιμους κατοίκους τους Φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
Σε ερώτημά μας εάν θα προλάβουνε μέσα στο δεκαπενθήμερο να τοποθετήσουν την αφαλάτωση, ώστε να μη μείνει το Νησί χωρίς νερό, μας απάντησε ότι πιστεύει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες.
Σε ερώτημα του Δ. Γκιολέ σχετικά με την καταλληλότητα του νερού του ταχυδιυλιστηρίου, επειδή είναι θολό στις βρύσες των καταναλωτών, ο Δήμαρχος απάντησε ότι το νερό βγαίνει διαυγές από το ταχυδιυλιστήριο και σε ορισμένα σημεία του Νησιού αλλάζει χρωματισμό, όμως έχουν γίνει αρκετές μετρήσεις σε βρύσες οικιών και επιχειρήσεων και το νερό μας διαβεβαιώνει τόσο εκείνος όσο και η Αντιδήμαρχος ύδρευσης ότι είναι κατάλληλο για πόση. Στην ερώτησή μας, εάν πρέπει να βγάλει ανακοίνωση μας είπε ότι κάνει συνεχώς μετρήσεις που δεν έχουν δείξει καμία ανησυχία εκτός του παραπάνω χλωρίου που υπάρχει στη γεύση. Ζητήσαμε τις μετρήσεις αλλά δεν μας τις έχει δώσει ακόμα.
Θέμα 2ο Ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία της αποχέτευσης και του Βιολογικού, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. (ΘΩΜΑΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ)
Σχετικά με τον Βιολογικό ο Κύριος Δήμαρχος μας είπε ότι εκκρεμούν 4 μελέτες, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή στο ταμείο ανάκαμψης με προβλεπόμενο κόστος 8,5 εκατομμύρια ευρώ, όπου τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου δεν επιτρέπουν να το υλοποιήσει με ίδιους πόρους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εργολάβος για την λειτουργία του και εάν υπήρχε όπως μας είπε, έπρεπε να λειτουργεί με βάρδιες, πράγμα αδύνατον. Όσον αφορά στις εισηγήσεις προστίμων γύρω στα 800.000 ευρώ, μας είπε ότι δεν έχουν γίνει καταλογισμοί του προστίμου αυτού στον Δήμο, το τελικό πρόστιμο θα το καταλογίσει ο υπουργός. Επίσης μας είπε στο ερώτημά μας για την συμμόρφωση εντός εξαμήνου ότι δεν αφορά την θητεία του, αλλά του προηγούμενου Δημάρχου ξεχνώντας ότι διοικεί τον τόπο αδιαλείπτως εδώ και 5,5 χρόνια. Έκανε μάλιστα την πρόβλεψη ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε στα επόμενα τρία χρόνια.
Θέμα 3ο Ενημέρωση για το παρκινγκ και την στάθμευση κατά τους θερινούς μήνες. (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΓΟΥΡΔΑΙΟΥ)
Ο κύριος Δήμαρχος στο ερώτημα ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί 3 παρκινγκ στο Λιβάδι, ένα στου Βρεττού δίπλα στο ανθοπωλείο και δύο πέριξ του Γιωτ. Σε παρατήρηση της ερωτούντος Δ.Σ. για την κατάσταση που επικρατεί στο Λιβάδι με την στάθμευση και τις δύσκολες συνθήκες διέλευσης στο λιμάνι, απάντησε ότι έχουν πρόθεση να βάλουν κώνους μπροστά στις προβολές των καταστημάτων, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση και θα ενημερώσει με επιστολή το Λιμεναρχείο, για τη ζώνη που το αφορά.
Ακόμα έγινε επισήμανση, ότι αυτή την στιγμή, παρότι επιβλήθηκαν αρκετές κλήσεις από τέλος Μάιου έως και τέλος Ιουνίου, από τον Περσέα μέχρι τον Αυλόμωνα, η κατάσταση με την στάθμευση έχει γίνει αφόρητη για τους κατοίκους και για τους επαγγελματίες.
Θέμα 4ο Ενημέρωση σχετικά με τον Δρόμο του Αβυσσαλού. (ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ)
Σε αυτό το θέμα ο Κύριος Δήμαρχος απάντησε ότι σε επιστολή που έστειλε ο εργολάβος στον επιβλέποντα μηχανικό και την κοινοποιεί στον Δήμο, ενημερώνει ότι: Α)Η Υλοποίηση του Δρόμου έχει φθάσει στο 75%. Β) Εκκρεμεί η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης. Γ) Οι ρήτρες από σκυρόδεμα. Σε ερώτημα του ερωτώντος Δ.Σ. πόσο είναι το κόστος ολοκλήρωσης του έργου, είπε 1.130.000 ευρώ, ο εργολάβος έχει πληρωθεί γύρω στις 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο που εκκρεμεί είναι 600.000 ευρώ περίπου.
Θέμα 5ο Ενημέρωση σχετικά με την διάνοιξη του Δρόμου στη ‘’Νυχτέλια’’ και την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ της 8ης Σεπτεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ)
Σε αυτό το θέμα ο Κύριος Δήμαρχος μας είπε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση της απόφασης λόγω της απομάκρυνσης του υποθηκοφυλακείου και της απουσίας της συμβολαιογράφου λόγω άδειας τοκετού. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι ενέργειες, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση για την διάνοιξη του Δρόμου μιας και τα 3/5 των ιδιοκτητών παραχωρούν δωρεάν το ποσοστό τους.
Γκιολές Δημήτριος
Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης
και του Δημοτικού Συνδυασμού
Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...