20 Αυγ 2024

Μνημόσυνο στην Σερφοπούλα απο τον Μητροπολίτη Σύρου εις μνήμη του Κωνσταντίνου Βαλσαμάκη

Στην Σερφοπούλα το αγαπημένο νησάκι του ξαδέλφου με την χρυσή καρδιά Κωνσταντίνου Βαλσαμάκη εγινε το μνημόσυνο παρουσία του μητροπολίτη Σύρου παροντες συγγενείς και φίλοι. Το μικρό ρημοκκλήσι , 
της Ζωοδόχου Πηγήςμε το ανεπιτήδευτο χτίσιμο, στέκεται απάνω στις ράχες η στις πλαγιές,της Σερφοπούλας  μ’ ένα δυό δεντράκια για συντροφιά, κ’ είναι τόσο ταιριαστό με τη γύρω τοποθεσία, που το χαίρεσαι, όπως χαίρεσαι έναν έμορφο βράχο, ένα νησάκι, έναν κάβο.Θα σε θυμάμαι βρε Κωστή απο τον τρόπο που χόρευες τον μπάλλο 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟΠΟΥΛΑ.
Ας αφήσουμε το εκκλησιαστικό site "Ρομφαία" να μας τα πει όπως τα ξέρει καλύτερα...


"Σήμερα το πρωἰ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , συνοδευόμενος από τους Εφημερίους της Σερίφου, πραγματοποίησε την πρώτη καταγεγραμμένη ιστορικά επίσκεψη Μητροπολίτου στο κατέναντι των οφθαλμών της νήσου, μικρό και ακατοίκητο νησί της Σεριφοπούλας, τελουμένης της Θείας Λειτουργίας στο εκεί Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, Αρχιμ. Ευδόκιμο, με την παρουσία πολλών Σεριφίων πιστών, μεταξύ των οποίων αρκετοί νέοι, που είχαν ήδη μεταβεί στο νησί με ιδιωτικά μέσα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Μνημόσυνο φιλογενούς Σεριφίου, ο οποίος ιδιαιτέρως εὐλαβείτο το Παρεκκλήσιο και με ζήλο το περιποείτο, την παρακαταθήκη του οποίου διαφυλάσσουν τα παιδιά και οι οικογενείς του.


Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια του κεκοιμημένου Σεριφίου και τους προσελθόντες και εκκλησιασθέντες πιστούς, ανεφέρθη στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να ξεφύγει από το θόρυβο της πόλης και να αναζητήσει και βρει την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης, την οποία όλοι, όπως επεσήμανε, απόλαυσαν κατά την σύντομη παραμονή τους στην Σεριφοπούλα.


Εν συνεχεία, παρετέθη σε όλους παραδοσιακή δοχή.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει απόψε στην Ερμούπολη."


Πηγή : https://ecoserifos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...