18 Μαΐ 2012

Τιμάται από τη Σύρο ο Πρίντεζης...Video..



Το σενάριο ήταν βγαλμένο από το πιο τρελό όνειρο κάθε Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους με καλάθι στο τέλος, απέναντι σε ένα μεγαθήριο. Ο Συριανός Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε το μεγαλύτερο καλάθι της ζωής του και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. «Δεν προλαβαίνει να περάσει κάτι από το μυαλό και να σκεφτείς οτιδήποτε. Προπονητικά είναι μια άσκηση που την κάνω κάθε μέρα και βγαίνει και μηχανικά. Είναι αυτή μια κίνηση που μου αρέσει και βγήκε» σχολίασε ο 27χρονος φόργουορντ για το νικητήριο καλάθι και συνέχισε: «Νόμιζα ότι είχα λίγο παραπάνω χρόνο, δεν το πανηγύρισα γιατί την είχαμε πατήσει από τον πανηγυρισμό φέτος κάνα δυο φορές.





 Επέστρεφα για να τελειώσουμε το ματς. Οταν έφυγε η μπάλα κατάλαβα ότι ήταν απλά ένα σουτ. Δεν κατάλαβα ότι ήταν και πολύ καλό. Το μεγαλύτερο της ζωής μου. Ας ελπίσουμε ως το επόμενο». Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό και όχι μόνο. Για τη διαχείριση της κατάστασης: «Έχουμε πάρει Ευρωπαϊκό, αλλά κανείς δεν πετάει στα σύννεφα. Δεν το ξεχάσαμε και δεν θα το ξεχάσουμε, αλλά είναι μια ευχάριστη στιγμή που θα πρέπει να τη συνεχίσεις. Μέσα σε 24 ώρες πρέπει να τη βάλεις στο περιθώριο αυτήν τη στιγμή, έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες». Για το αν πίστευε ότι θα γυρίσει το ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Δεν πίστευα ότι θα χάναμε στο -19. Το ένιωθα ότι θα κερδίσουμε.



 Με το που βάλαμε δύο τρίποντα και έπεσε η διαφορά, το πίστεψα περισσότερο». Για το ξέσπασμά του στο τέλος: «Ξέσπασα, ήταν πολύ ευχάριστη στιγμή για εμένα. Κάθε αθλητής θα ένιωθε έτσι. Εχω περάσει πολλά με αυτή την ομάδα και δεν έχω χαρεί έναν τίτλο τόσο». Για το πού το αφιερώνει: «Το αφιερώνω σε όλους γιατί είναι το πρώτο, καλό καλό τρόπαιο που παίρνουμε. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Από τους πιο στενούς ανθρώπους, τον πρόεδρο, έως τους γυμναστές, σε όλους». Για το τελευταίο καλάθι: «Δεν μου λέει κάτι το τελευταίο καλάθι. Πιο πολύ θέλω να κρατήσω τη φετινή χρονιά. Μας έφερε τίτλο το καλάθι, αλλά όποιος κι αν ήταν θα το έβαζε». Για τη φετινή πορεία: «Εχουμε παίξει πολλά παιχνίδια-τελικούς. Και με πολλές ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Τους αποκλείσαμε, πετάξαμε τη Σιένα έξω, μετά την Μπαρτσελόνα παίζοντας και στα 40 λεπτά καλύτερα, που δεν είναι εύκολο».

 Για την ομάδα: «Ολοι στην ομάδα είμαστε μετρημένοι. Και οι προπονητές έφτιαξαν μια ομάδα με καλά παιδιά, που ξεκινάνε από το μηδέν, με σωστή νοοτροπία και δεν φτάνουν σε ακρότητες». Για τους τελικούς: «Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, παίζει ωραίο μπάσκετ. Την Πέμπτη θα 'ναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Από σήμερα θα πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα βρούμε ενέργεια. Το πρώτο ματς είναι σημαντικό». Για το χειροκρότημα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού: «Είναι θετικό ότι μας χειροκρότησαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Ισως βγει κάτι καλό στον αθλητισμό. Μπορεί να μη μετράει η γνώμη μου επειδή είμαι μέλος της ομάδας, αλλά νομίζω ότι γουστάρει όλος ο κόσμος να μας βλέπει. Μαγκιά όσοι το έκαναν. Οποιος δεν θεωρείται ακομπλεξάριστος γιατί να μη χειροκροτήσει». «Με στενοχώρησε»






 Ο Γιώργος Πρίντεζης νιώθει κάποια πικρία για το ότι δεν κλήθηκε το καλοκαίρι στην εθνική ομάδα και δεν το κρύβει... «Ολα γίνονται για κάποιο σκοπό και για κάποιο λόγο. Με στενοχώρησε και δεν το περίμενα ότι θα μείνω εκτός Εθνικής. Θεωρούσα ότι θα μπορούσα να κληθώ τουλάχιστον στους 18. Αν δεν άξιζα, ας κοβόμουνα. Να εκμεταλλευτώ το καλοκαίρι προσπάθησα και γυμνάστηκα πολύ» ήταν τα λόγια του διεθνούς φόργουορντ ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Η Εθνική είναι Εθνική, δεν υπάρχουν πρόσ ωπα για μένα. Είσαι φίλος με όλους, έχεις θετική ενέργεια και προχωράς».

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΟΥΜΟΥΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...