14 Μαΐ 2012

Euroleague: Ύμνοι του ξένου Τύπου για τους πρωταθλητές Ευρώπης


Ο άθλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Euroleague δεν ήταν δυνατό να περάσει απαρατήρητος από το διεθνή Τύπο, που στο σύνολό του αποθεώνει τους πρωταθλητές Ευρώπης.

 Για «απίστευτο Ολυμπιακό» κάνει λόγο η γαλλική «Le figaro». Ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε ως το μεγαλύτερο ίσως ερωτηματικό για το που μπορούσε να φτάσει εφέτος στη διοργάνωση, ανάγκασε τον ξένο Τύπο να «υποκλιθεί» μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 Για «απίστευτο Ολυμπιακό» κάνει λόγο η γαλλική «Le figaro», που προσθέτει πως η ελληνική ομάδα «γύρισε από το -13 και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Πρίντεζης πέτυχε το καλάθι που της χάρισε το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης».

 Η «Zurnal» αναφέρει: «Ντούντα και Κέσελ στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό. Μεγάλη εμφάνιση των Ελλήνων, έκαναν σπάνια ανατροπή και πήραν το τρόπαιο». Όσον αφορά τη ρωσική «Sport-express» στέκεται στην ΤΣΣΚΑ λέγοντας πως: «Η ομάδα της Μόσχας έχασε τον τελικό!!! Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη ανατροπή και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης». Η διοργανώτρια αρχή στην ηλεκτρονική της έκδοση www.euroleague.net αναφέρει: «Νέος πρωταθλητής Ευρώπης είναι ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη ανατροπή, από το -19 και νίκη 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ.

 Μεγάλο καλάθι του Πρίντεζη!». Στη διαφορά των μπάτζετ που χώριζε τους δύο φιναλίστ αναφέρεται η ιστοσελίδα www.eurobasket.com: «Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός. Μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι, η ελληνική ομάδα έκανε στην άκρη το μπάτζετ, γύρισε το ματς και τα νέα ταλέντα του Ίβκοβιτς έκαναν το θαύμα τους». Το «Εurosport» προσθέτει: «Ο Ολυμπιακός έκανε το όνειρο πραγματικότητα.

 Μεγάλη έκπληξη, οι Έλληνες κέρδισαν το μεγάλο φαβορί και πήραν το τρόπαιο». Για μεγάλο κατόρθωμα του Ολυμπιακού μιλάει η γαλλική «L' Equipe», που προσθέτει: «Πήρε τον δεύτερο τίτλο του από το φαβορί, ΤΣΣΚΑ». Η ιστοσελίδα «Lrytas.lt» γράφει: «Συγχαρητήρια από τον Καζλάουσκας στο νέο πρωταθλητή Ευρώπης», ενώ η «Sportske» αναφέρει: «Τι ματς, ανατροπή θαύμα από τον Ολυμπιακό και η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τίτλο. Απίστευτη εξέλιξη, ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο παιχνίδι και είναι πρωταθλητής Ευρώπης» 

Naytemporiki gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...