25 Οκτ 2012

Νίκη με καλή μπάλα


5η Αγωνιστική: ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ FC - Argentydra: 5-3

Παρά τα πολλά προβλήματα στο χθεσινό ματς η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια φαινομενικά αδύναμη ομάδα. Οι Gialloblu κατέβηκαν στο γήπεδο με αρκετές βασικές ελλείψεις αλλά οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, πέτυχαν την νίκη αλλά θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει κι άλλο το σκορ αν έπαιζαν πιο ομαδικά σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα συμπληρώθηκε η οχτάδα με την ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ να δείχνει την ανωτερότητα της από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Με αλλοπρόσαλλο επιθετικό σχήμα είχε τις ευκαιρίες και έβγαλε λαγό από το καπέλο. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίνη Π. και με τον Στέργιο Α, σε πολύ καλή μέρα δημιουργούσε παιχνίδι, ενώ η ομάδα της Argentydra είχε εγκλωβιστεί στην πίεση της μεσαίας γραμμής.

Το σκορ άνοιξε ο Νίνης στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με κοντινό σουτ ενώ προηγουμένως είχαν χαθεί αρκετές ευκαιρίες για γκολ από τους Στέργιο και Σπανόπουλο. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους  παραλίγο να ισοφαρίσουν οι αντίπαλοι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Λιβάνιος Π. είχε καλή θέση και απέκρουσε τον κίνδυνο με διπλή προσπάθεια.
Ότι δεν κατάφερε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Argentydra, το πέτυχε στην αρχή του δεύτερου. Με πολύ δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία ισοφάρισε σε 1-1, αλλά η χάρα τους κράτησε λίγο καθώς ο Νίνης Π. σκόραρε και πάλι με ωραίο πλασέ, ύστερα από μπαλιά του Γεροντάρη Ν. Λίγα λεπτά αργότερα η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ κέρδισε πέναλτι ύστερα από αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στο Λιβάνιο Β., και ο Στέργιος Α. το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-1. Η Argentydra όμως δεν το έβαλε κάτω και μείωσε αμέσως σε 3-2. 
Σε εκείνο το σημείο η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ είχε χαλαρώσει και μετά το ταιμ-αουτ, ήρθαν τα πάνω κάτω. Με πίεση σε όλο το γήπεδο δεν άφησε ανάσα στην αντίπαλη ομάδα, η οποία δεν μπορούσε να περάσει τον χώρο του κέντρου και πέτυχε το 4-2 με σουτ του Νίνη από τα πλάγια, ενώ το γκολ που έδωσε την χαριστική βολή ήταν σπάνιας ομορφιάς. Με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Βασιλόπουλος έκανε το 5-2, ύστερα από φάση διαρκείας έξω από τα καρέ της Argentydra. 
Στην τελευταία φάση του αγώνα η Argentydra μείωσε σε 5-3 με διπλή προσπάθεια ύστερα από ασταθή απόκρουση του Λιβάνου Π. Η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ έδειξε για μια ακόμη φορά πως ο συνδυασμός της εμπειρίας με την νεανική δυναμική μπορεί να πετύχει, όπως και έγινε. Οι Πανοχωριανοί πέτυχαν την τέταρτη τους νίκη σε πέντε ματς, παίζοντας σοβαρά, παίρνοντας το μάθημα τους από την ήττα απέναντι στους Κηπουρούς, αλλά θα μπορούσαν να είχαν πετύχει μια νίκη μεγάλων διαστάσεων και να μην κινδύνευαν καθόλου στο ματς, αν περιόριζαν τις ατομικές ενέργειες και λειτουργούσαν πιο ομαδικά σε πολλές από τις χαμένες ευκαιρίες τους στο αγώνα.

Βαθμολογία
Γκολ
Λιβάνιος Πέτρος
8
-
Δανής Πέτρος
8
-
Βασιλόπουλος Ανδρέας
9
1
Γεροντάρης Νίκος
8
-
Λιβάνιος Βαγγέλης
8
-
Στέργιος Ανδρέας91
Νίνης Παντελής
10
1
Σπανόπουλος Βαγγέλης
9
-
*Αξιολόγηση απόδοσης παικτών: Άριστη: 10 - Κάκιστη: 5

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...