16 Οκτ 2012

Πέρασε, απο Σίδερο & Φωτιά

4η Αγωνιστική: Rozario FC - ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ FC: 1-2

Την τρίτη της νίκη πέτυχε η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Σε ένα ματς φωτιά, καθαρά ποδοσφαιρικό, οι Gialloblu βγήκαν νικητές με γκολ του Γεροντάρη Ν. στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ είχε την τύχη με το μέρος καθώς δεν ήταν τόσο καλή όσο θα έπρεπε για να κερδίσει μια τέτοια δυνατή ομάδα, αλλά δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι στάθηκε στο ύψος της και έπαιξε με δύναμη κόντρα στην δύναμη και είχε το σθένος να αντέξει μέχρι το τέλος. Σε αυτό βοήθησαν οι ανάσες που πήρε από τον πάγκο στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού που της έδωσαν ζωντάνια και λύσεις στην επίθεση.

Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, η Rozario είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες από την ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ, αλλά στα σουτ που επιχείρησε ο Λιβάνιος Π. είχε καλές τοποθετήσεις και μπλόκαρε την μπάλα. Με σοβαρή άμυνα αλλά με δυσκολία την κυκλοφορία της μπάλας η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ άντεξε στο αρχικό σφυροκόπημα της Rozario και για να δει την πρώτης της ευκαιρία πέρασε ένα δεκάλεπτο. Από εκεί και έπειτα ισορρόπησε το παιχνίδι και κρατούσε την μπάλα στη κατοχή της δημιουργώντας ευκαιρίες. Την σημαντικότερη την έχασε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Γούναρης σε μια κίνηση από δεξιά ντρίμπλαρε τον αντίπαλο πάσαρε στον Νικολόπουλο αλλά αυτός δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Αυτή την φορά η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ είχε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και πάλι υπήρχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της, καθώς το πρέσσινγκ της Rozario ήταν αποτελεσματικό. Όμως οι Πανωχωριανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Λιβάνιο Ν, όταν η πάσα-σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην γωνία του αντίπαλου τέρματος, ξεκλειδώνοντας έτσι την αντίπαλη άμυνα.  Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ γιατί στην αμέσως επόμενη φάση η Rozario ισοφάρισε σε 1-1 ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της ΠΑΝΩ ΧΩΡΑΣ. Μετά από αλλεπάλληλες απομακρύνσεις της μπάλας ο σκόρερ της Rozario βρέθηκε μπροστά σε άδειο τέρμα και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Με φάσεις και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν συνεχίστηκε το δεύτερο ημίχρονο, τις περισσότερες χαμένες για την ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ τις είχε ο Νικολόπουλος, που ήταν για μια ακόμη φορά δραστήριος, καθώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε καλή απόδοση. Ένα λάθος στην άμυνα της Rozario έδωσε την ευκαιρία στο Γεροντάρη Ν. να βάλει το νικητήριο γκολ για την ομάδα και εκείνος το έπραξε λίγο πριν το τελικό σφύριγμα. Με κοντινό σουτ έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του η οποία κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα η οποία έδειξε ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσει στον όμιλο της Δευτέρας.

Η νίκη αυτή έχει μεγαλύτερη σημασία για την ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ, η οποία προήλθε ύστερα από μια τσάμπα ήττα στο ματς με τους Κηπουρούς. Απέδειξε, κι ας μην κέρδιζε εχτές, ότι μπορεί να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια όταν κρατάει την ψυχραιμία της όταν ο αντίπαλος παίζει σκληρά και δυνατά. Για τα νέα παιδία της ομάδας το χθεσινό ματς ήταν κάτι πρωτόγνωρο και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την αντίδρασή τους στο ματς. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πως η εμπειρία με τα τρεξίματα των νέων και το δυνατό παιχνίδι μέσα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια θα φέρει αποτελέσματα.

Επίσης, συγχαρητήρια στην ομάδα της Rozario για την πολύ καλή τους παρουσία, απέδειξαν ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που θα ανεβάσει το επίπεδο δυσκολίας στον φετινό όμιλο, έπαιξαν σκληρά αλλά ποδοσφαιρικά,  χωρίς τις ψευτομαγκιές που είδαμε την περασμένη αγωνιστική και σε συνδυασμό με το δικό μας παιχνίδι χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια πραγματικά ποδοσφαιρική βραδιά, πράγμα που είχαμε να ζήσουμε καιρό.



Βαθμολογία
Γκολ
Λιβάνιος Πέτρος
8
-
Δανής Πέτρος
9
-
Βασιλόπουλος Ανδρέας
9
-
Γεροντάρης Νίκος
9
1
Λιβάνιος Νίκος
10
1
Καραγκούνης Άκης8-
Λιβάνιος Βαγγέλης
8
-
Νικολόπουλος Δημήτρης
8
-
Νίνης Παντελής
8
-
Γούναρης Γιώργος8-
Στέργιος Ανδρέας8-

*Αξιολόγηση απόδοσης παικτών: Άριστη: 10 - Κάκιστη: 5

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...