3 Μαρ 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ ...VIDEO...

επιμέλεια ανάρτησης Γιάννης Γούναρης 

Η λιμνοδεξαμενή, κοντά στο λιμάνι της Σερίφου (Λιβάδι), ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 με πόρους του υπ. Γεωργίας και παραδόθηκε το 2005. Χωράει 700.000 κ.μ. νερού και σήμερα είναι πλήρης, αλλά... σε αχρηστία. «Είναι ένα καταπληκτικό φράγμα, που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και ύδρευση.

 Ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται είναι γιατί δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί το ταχυδιυλιστήριο για την επεξεργασία του νερού και το δίκτυο» αναφέρει στην «Καθημμερινή» 21-08-10 η δήμαρχος Σερίφου, κ. Αγγελική Συνοδινού. «Εχουμε εξασφαλίσει ένα ποσό για το ταχυδιυλιστήριο και η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι μας ζητήθηκε μελέτη περιβαλλοντικών όρων. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε. Δεν θα ήμουν αντίθετη μάλιστα ακόμα και στο να δώσουμε νερό στη Σίφνο»

Παραθέτουμε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Σερίφου για το 2013http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_serifou/ada/%CE%92%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%A91%CE%97-%CE%9A%CE%A3%CE%93 και ευελπιστούμε το νερό να αξιοποιηθεί πρός όφελος των κατοίκων της Σερίφου  με την χρήση του ταχυδιυλιστηρίου.

Διότι «Το φράγμα θα χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή, αλλά ποτέ δεν θα κάνει απόσβεση» » δηλώνειστήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις21-08-10  ο διευθυντής Υδάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,κ. Ηλίας Νόκας  «Ο λόγος είναι ότι δεν χρειάζεται. Ήταν ένα τεράστιο αρδευτικό έργο σε ένα νησί με λίγους κατοίκους και ακόμα λιγότερους αγρότες. Η μεταφορά νερού στη Σίφνο, επίσης, θα ήταν οικονομικά ασύμφορη». 
Αυτή την στιγμή το φράγμα έχει μόνο τουριστικό ενδιαφέρον και καταγράφεται σαν υδροβιότοπος κάτι είναι και αυτό αλλά .....
Είναι λυπηρό να έχουμε νερό και να πηγαίνει ανεκμετάλλευτο την στιγμή που άλλα νησιά το βλέπουν με το σταγονόμετρο 


Δείτε το βίντεο

Πηγή http://news.kathimerini.gr: Του Γιωργου Λιαλιου

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...