16 Μαΐ 2014

Back to the summer!

16/5/2014
Σέριφος. Αύγουστος 2012.
Παραλία Πλατύ Γιαλού. Ντάλα μεσημέρι, δεν κουνιέται φύλλο, πράγμα σπάνιο σε αυτό τον τόπο, και ο τουρβάς μου αραχτός, χύμα πάνω στα ξερόχορτα, τα 'χει βρει με τα κρινάκια της άμμου!

Γεμάτος όσο δεν πάει, στριμωγμένες πετσέτες τσακωμένες με το παρεό, σνομπ βιβλία να λαχταρούν τα στραπατσαρισμένα μπισκότα που διψάνε για δυο γουλιές νερό, κάθεται ανακούρκουδα και θαυμάζει (και ας μην μπορεί να μιλήσει για να μας το πει) , ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια της Μεσογείου. Pancratium Maritimum η επίσημη ονομασία του, κρίνο της άμμου , κρίνο της θάλασσας, ζαφορά ή και κρόκος είναι μερικά από τα ονόματα που του έδωσαν οι νονοί του.

Το καλοκαίρι τα λευκά του άνθη ομορφαίνουν τις αμμουδιές της Σερίφου , κόντρα στο στεγνό κυκλαδίτικο υπόβαθρο του νησιού.

Μια νότα άνοιξης στην καρδιά του Αυγούστου που σε κάνει να προσέχεις πως και που θα απλώσεις την πετσέτα σου και όχι μόνο.

 Μαθαίνω ότι είναι και επίσημα είδος προς εξαφάνιση, οπότε οι απανταχού πιστοί και λάτρεις του να αφήνουμε τη φύση στην ησυχία της, ας τα προστατεύουμε όσο μπορούμε από το κόψιμο και το ξερίζωμα τους και ας οδηγούμε τους φανατικούς της εσωτερικής διακόσμησης και των λουλουδάτων βάζων σε πιο οικολογικές ιδέες.
 Πηγή : http://www.tourvas.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...