29 Μαΐ 2014

Μας “προειδοποιούν” για τον εφιάλτη της χρεωκοπίας και ζούμε την χρεωκοπία του Ευρωπαϊκού εφιάλτη!

Nίκος Κασσίμης
Η εκλογική πρό(σ)κληση της επόμενης Κυριακής μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει ανατρεπτικά μηνύματα και να ταράξει “βαλτωμένα” μυαλά!
Να ξεκαθαρίσουμε όμως τι πάμε να ψηφίσουμε!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου (μιας πανευρωπαϊκής δημοσκόπησης η οποία αποτυπώνει τις τάσεις στις κοινωνίες των χωρών-μελών της ΕΕ) το 59% των Ευρωπαίων δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το 54% όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το 53% για την Ευρωβουλή.
Τα μεγαλύτερα ποσοστά απαξίωσης της ΕΕ είναι στον Ευρωπαϊκό Νότο με την Ελλάδα να φιγουράρει στο 81%, την Κύπρο στο 74%, την Πορτογαλία στο 70% και την Ισπανία στο 67%. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητική γνώμη εκφράζουν επίσης το 63% των Γάλλων, αλλά και το 59% των Γερμανών! Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 75% ΔΕΝ ταυτίζουν την ΕΕ με την έννοια της Ειρήνης όπως και το 81% ΔΕΝ την ταυτίζουν με την έννοια της Δημοκρατίας!
Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση (που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ), το 97% των Ελλήνων και το 65% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας τους είναι κακή.
Στην ίδια δημοσίευση τo 53% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ προτίθεται να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές του 2014. Αναφορικά με όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν, το 74% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ αναφέρουν ότι «η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα».
Αυτή είναι η πιο πρόσφατη “αποτύπωση” της … εμπιστοσύνης (!) των λαών της ΕΕ για την ΕΕ.
Δεν πρέπει να λησμονούμε και κάποιους επιπρόσθετους παράγοντες που επηρεάζουν το Ευρωπαϊκό “γίγνεσθαι”.
  • Η άσκηση κρατικής εξουσίας δεν εφαρμόζεται από το Κράτος αλλά από τους Δανειστές-Επιτρόπους με συνακόλουθο αποτέλεσμα την απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας.
  • Απώλεια Εθνικής κυριαρχίας με συνεχή μνημόνια και λεηλασία του εθνικού πλούτου.
  • Ακόμα και αυτή η εξωτερική Ευρωπαϊκή πολιτική ασκείται καθ’ υπαγόρευση Αμερικανικών κέντρων και επιταγών.
  • Μέχρι και “μεταξύ” τους τρώγονται καθώς ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν διστάζει να δηλώνει καθαρά ότι θα ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την «ενωμένη Ευρώπη» εάν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι της από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
  • Οι πολιτικές επιλογές κάποιων ισχυρών κρατών-προπύργια της οικονομικής ολιγαρχίας, όπως η Γερμανία, επέβαλαν “λύσεις” λιτότητας που εξαθλίωσαν, κυρίως, τα κράτη του Ευρωπαϊκού Νότου. Οι συγκεκριμένες πολιτικές στην Ελλάδα δημιούργησαν “ουρές” αναμονής για μια δωρεάν σακούλα τροφίμων, εξαθλίωσαν χιλιάδες νοικοκυριά και ανάγκασαν πολύ κόσμο να ψάχνει τροφή στα σκουπίδια και στα συσσίτια.
  • Οι ίδιες πολιτικές μας κατάντησαν “φιλοξενούμενους” μισθωτές στα ίδια μας τα σπίτια, πολλές φορές χωρίς ρεύμα και νερό!
  • Η Ομοσπονδοποίηση της ΕΕ τι θα σημάνει; Την ισοπέδωση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των κρατών-μελών; Την τυφλή υποταγή στις οικονομικές προσταγές της κεντρικής Ομόσπονδης Τράπεζας του Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου σε συνάρτηση με το Παγκόσμιο; Σημαίνει επιπρόσθετα και την κατάλυση του Συντάγματος; Αυτός είναι ο δρόμος της παγκοσμιοποίησης;
  • Πόσες “Λαμπεντούζες” έχουμε αντιμετωπίσει και πόσες ακόμα θ’ αντιμετωπίσουμε; Σε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές αποτιμάει η ΕΕ την λήψη μέτρων για την αξιοπρέπεια των μεταναστών;
  • Μέσα σ’ όλο αυτό το πολιτικοοικονομικό αλλαλούμ της καπιταλιστικής κρίσης οφελημένο βγαίνει το παρένθετο τέκνο της: Ο Φασισμός και τα μορφώματά του. Κοινωνικές δυνάμεις εγκλωβίζονται στις ονειρικές εθνικιστικές εξαγγελίες και στις υποκριτικές δράσεις αλληλεγγύης ρατσισμού και “πατριωτικής” βίας.
  • Στην προ-ενταξιακή μας περίοδο στην, τότε, ΕΟΚ επικρατούσε η ατάκα-προτροπή: η αγορά των 300 εκ.!        Αυτή η “αγορά” κατάντησε η … “μητέρα” της ανεργίας, της μετανάστευσης, του ρατσισμού και του φασισμού, της εκμετάλλευσης, της βίας και των παρεμβάσεών της σε Εθνικές διαφορές υποστηρίζοντας φασιστικές κυβερνήσεις.
  • Μας “προειδοποιούν” για τον εφιάλτη της χρεωκοπίας και ζούμε την χρεωκοπία του Ευρωπαϊκού εφιάλτη!
Όλο αυτό το προαναφερόμενο Ευρωπαϊκό … τοπίο απέχει “έτη φωτός” από την Ευρώπη των λαών και έχει προσδιορίσει το … κολαστήριό τους.
Εάν λοιπόν θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να δυναμώσουμε τις φωνές “εξόδου” από το κολαστήριο και τον εφιάλτη. Να καταδικάσουμε ψευτοδιλήμματα και πολώσεις και να καταστήσουμε σαφές ότι “αυτή” η Ευρώπη του Κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών δεν παίρνει “γιατρειά”!
Δεν θα βάλουμε το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!
: αριστερό blog


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...