17 Μαΐ 2014

Ποιος θα ακούσει τους μαθητές της Σίφνου;

17/5/2014
Όταν η Μπριγκίτε Όλσον, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας δήλωσε για τη νίκη της Κοντσίτα, στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, «συγχαρητήρια Κοντσίτα! Φοβερή ψηφοφορία. Οι πολίτες της ΕΕ χρησιμοποιούν πλέον το δικαίωμά τους να ψηφίζουν για μια ανοικτή Ευρώπη», αναρωτήθηκα το πως ακριβώς αντιλαμβάνεται η υπουργός τον συμβολισμό αυτής της νίκης.

Και συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα της «ανοικτής Ευρώπης», αρκεί φυσικά σε αυτή την Ευρώπη να μετέχουν με ίσες ευκαιρίες, δικαιώματα και υποχρεώσεις, όλοι οι πολίτες της. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για την Γιουροβίζιον, τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που μπορεί να περάσει ένας τέτοιος διαγωνισμός.

 Και όλα αυτά λίγο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ευρωκοινοβουλίου, σε μία πολύ «ευαίσθητη» περίοδο για το μέλλον της κατά τ” άλλα ενωμένης Ευρώπης. Στην Ελλάδα, τόσο οι αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και οι Ευρωεκλογές, είναι και πάλι «εντός, εκτός και επί τα αυτά».

Καθόλου κουβέντα για την Ευρώπη, ελάχιστη κουβέντα για την Αυτοδιοίκηση (που εξαντλείται στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων), πολύ κουβέντα για την κομματική «πρωτιά» και τα εκβιαστικά διλήμματα του ποιος αξίζει και μπορεί να έχει «την καρέκλα». Τις προηγούμενες ημέρες έφτασε στα χέρια μου η επιστολή κάποιων μαθητών της Γ” Λυκείου του ΕΠΑΛ της Σίφνου, προς τον τοπικό άρχοντα του νησιού. Επιστολή, 
διαβάστε την συνέχεια εδώ http://maga.gr/2014/05/16/pios-tha-akousi-tous-mathites-tis-sifnou/
Πηγή :Copyright © maga.gr  

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...