12 Σεπ 2014

Ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου και προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στην Σέριφο

Ο Δήμαρχος Σερίφου Αντωνης Αντωνάκης όρισε την κυρία Φλωρα Προκοπίου ως αντιδήμαρχο Η Αντιδήμαρχος διαμέσου της συμμετοχής της στην Εκτελεστική Επιτροπή θά ενημερώνει τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή συνολικά για τα ζητήματα της τοπικής κοινότητας. Αποτελεί τον δίαυλο εισροής πληροφοριών και αιτημάτων από την τοπική κοινωνία προς τον Δήμαρχο και την Εκτελεστική Επιτροπή.Δια της Αντιδημάρχου  η δημοτική αρχή αποκτά διαρκή εικόνα της πορείας του δημοτικού έργου σε όλη την δημοτική περιφέρεια.Η Αντιδήμαρχος έχει το δικαίωμα να υπογράφει, μετά από εξουσιοδότηση από τον Δήμαρχο, σημαντικά έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.ο.κ. που διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Η θητεία των Αντιδημάρχων είναι τουλάχιστον δυόμιση (2,5) ετών και στη διάρκεια αυτή δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή τους παρά μόνο μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

Η δημοτική αρχή προτείνε για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. κύριο Δημήτρη Μαγουλά Η ιστορία του και οι δημοκρατικές του αρχές αποτελούν τα κριτήρια αυτής της επιλογής, μαζί με τη συναντίληψη για μια δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στη βάση αρχών και κανόνων.
Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει και να εκφραστεί πνεύμα συναίνεσης στην εκλογή του διαπαραταξιακού Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.Παρόλα αυτά η αντιπολίτευση δεν πρότεινε υποψήφιο και απείχε της ψηφοφορίας θεωρώντας δεδομένη την υπόβαθμιση της θέσης της Εμείς ευχόμαστε και στους δύο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και καλή δύναμη

Πηγή
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...