14 Σεπ 2014

Η “Μικρά Αγγλία” επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ

O Σεπτέμβρης ήρθε και σιγά σιγά εισερχόμαστε στην Οσκαρική περίοδο, καθώς ήδη πολλές χώρες έχουν αρχίσει να στέλνουν τις επίσημες προτάσεις τους για το ξενόγλωσσο Όσκαρ στην Ακαδημία. Σήμερα, ήταν η στιγμή της Ελλάδας, που όπως αναμενόταν, πρότεινε τη “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη.
Η ταινία που γυρίστηκε στο νησί της Άνδρου είχε μία αξιοσημείωτη πορεία στο εγχώριο box-office όπου θριάμβευσε, ενώ απέσπασε και έξι βραβεία στην περυσινή τελετή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Προσφάτως μάλιστα, απέσπασε άλλη μία ιδιαιτέρως τιμητική βράβευση, συγκεκριμένα στο φεστιβάλ τηςΣανγκάης, όπου τιμήθηκε σε τρεις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου γυναικείου ρόλου για τηνΠηνελόπη Τσιλίκα.
Θυμίζουμε πως η “Μικρά Αγγλία” βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, που καταπιάνεται με την ιστορία δύο κοριτσιών με διαφορετικά όνειρα και φιλοδοξίες, οι οποίες παρακάμπτονται από τις επιθυμίες της μητέρας τους.
Θα καταφέρει το φιλμ του Παντελή Βούλγαρη να κερδίσει μία θέση στον Οσκαρικό “ήλιο”, για πρώτη φορά μετά τη συμμετοχή του “Κυνόδοντα” το 2010; Το σίγουρο είναι πως αποτελεί την πλέονενδεδειγμένη επιλογή.
Πηγή : http://www.androsportal.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...