4 Μαΐ 2016

Τι πρέπει να κάνουμε σε απόπειρα βιασμού

Θέλω να πιστεύω (πάντα ήμουν λίγο αφελής) ότι η πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού –ακόμα κι αυτοί που προτιμούν να πίνουν φραπέ αντί να διαδηλώνουν- έχει καταλάβει ότι έχουμε πέσει θύματα ομαδικού βιασμού.
Τα ανδρείκελα που εμφανίζονται καθημερινά στα ΜΜΕ και αυτοαποκαλούνται «πολιτικοί», μοιάζουν με τους «Κατηγορούμενους», στην ομώνυμη ταινία, όπου πρωταγωνιστούσε και βιαζόταν η γκαρσόνα Τζούντι Φόστερ.
Μάλλον είναι χειρότεροι. Οι Κατηγορούμενοι παρακολουθούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν. Οι πολιτικάντηδες βοήθησαν τους βιαστές μας. Μας νάρκωσαν, μας έδεσαν και μας ξέσχισαν τα ρούχα.
Ποιοι είναι οι βιαστές όλοι ξέρουμε.
Αυτοί που βιάσανε τη Χιλή του Αλιέντε και όλη τη Λατινική Αμερική. Αυτοί που βιάσανε την Ανατολική Ευρώπη –την ήδη βιασμένη- μόλις ο προηγούμενος βιαστής, ονόματι Σοβιετισμός, αποδήμησε λόγω γήρατος. Αυτοί που βιάζουνε την Ασία για να έχει ο δυτικός πολιτισμός φτηνές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Αυτοί που βιάζουν, τόσους αιώνες, το σκελεθρωμένο κορμί της Αφρικής.
Ποιοι είναι; Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε. Συγνώμη για το «ηλίθιε». Δεν αναφερόμουν σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρά σε κάποιον ιδεατό ηλίθιο, ο οποίος σίγουρα δε διαβάζει αυτό το κείμενο.
Το θέμα μας είναι πως πρέπει να φερθούμε σε περίπτωση βιασμού.
Το γνωστό αφορισμό: «Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το βιασμό κάτσε και απόλαυσε ‘τον», δε δέχομαι να τον υιοθετήσω ποτέ ως άνθρωπος –ή ως γελωτοποιός.
Είμαι σίγουρος ότι τον σκέφτηκε κάποιος άντρας, ανώτερης τάξης –οικονομικής ή κοινωνικής. Κάποιος ο οποίος, όχι μόνο ποτέ δε βιάστηκε, αλλά ούτε έμεινε άνεργος ποτέ ούτε πείνασε ούτε φοβήθηκε ότι κάτι από τα παραπάνω μπορεί να του συμβεί.
Καμιά γυναίκα δε θα έλεγε ή θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο.
Τι κάνουμε, λοιπόν, καθώς μας βιάζουνε;
Οι πολιτικάντηδες, οι δημοσιογράφοι και αυτοί που πλουτίζουν από τέτοιες πρακτικές μας προειδοποιούν:
«Αν αντισταθείς τότε πιθανότατα ο βιαστής θα σε σκοτώσει… Και είναι καλύτερα να ζεις, έστω και βιασμένος, παρά να πεθάνεις. Έτσι δεν είναι; Άλλωστε θα περάσει κάποτε κι αυτό…»
Αυτό που δε μας λένε είναι ότι ο βιαστής δεν είναι μόνος. Μια ουρά από κουστουμαρισμένους και ξαναμμένους βιαστές περιμένει με το παντελόνι κατεβασμένο.
Και κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο βιαστής να σε σκοτώσει, είτε αντισταθείς είτε όχι, μόλις νιώσει ότι δεν μπορείς πλέον να του προσφέρεις ικανοποίηση –και κέρδη. Ο βιασμός θα συνεχίζεται μέχρις ότου κουρελιαστεί το σώμα και η ψυχή μας. Τότε θα μας πετάξουν τεμαχισμένους στους σκουπιδότοπους της ιστορίας.
Και το χειρότερο, το πιο μακάβριο, το πιο αποτρόπαιο, αυτό που πρέπει να μας κάνει να αντισταθούμε με λύσσα, μέχρι τελευταίας ρανίδας, ακόμα κι αν πεθάνουμε, είναι ότι ο επόμενος στόχος των βιαστών είναι τα παιδιά μας.
Αν δεν το καταλάβουμε –όλοι- αυτό, θα συνεχίσουμε να υπομένουμε τη βαρβαρότητα, με κλειστά τα μάτια και δαγκώνοντας τα χείλη μας, ελπίζοντας να τελειώσει κάποτε.

Πηγή : http://sanejoker.info/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...