22 Μαρ 2017

Η έλλειψη υποδομών στα κυκλαδίτικα λιμάνια φρενάρει την κρουαζιέρα

Στο... «παγόβουνο» της έλλειψης υποδομών στα κυκλαδίτικα λιμάνια πέφτει, ως άλλος «Τιτανικός» η κρουαζιέρα, όπως υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global” στις ΗΠΑ, ο κ. Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις, τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και τις στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι «τα πράγματα δεν είναι καλά για την Ελλάδα», η οποία - στον τομέα της κρουαζιέρας - «πηγαίνει με βήματα σημειωτόν», όταν παγκοσμίως «γίνονται τεράστια βήματα».
Όσον αφορά στις Κυκλάδες, σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, «κανένα λιμάνι δεν μπορεί να δεχθεί τα μεγέθη κρουαζιεροπλοίων που επιθυμούμε», αφού δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές. Ιδιάζουσες περιπτώσεις (που αποτελούν και την εξαίρεση στον κανόνα) είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη που, ούτως ή άλλως, αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας, έχοντας καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη.
«Πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε» κατέληξε ο κ. Λεονταρίτης, συμπληρώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στις λιμενικές υποδομές».
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...