12 Μαρ 2017

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μηχανικοί κύριε Δήμαρχε

 Εικόνες παρακμής και εγκατάλειψης ένιωσαν οι γονείς αλλά περισσότερο οι μαθητές toυ γυμνασίου -Λυκείου  του νησιού μας από την πτώση σοβάδων στις 9/3/2017 . Ευτυχώς που δεν συνέβη κανένα ατύχημα. Ειδικοί δεν είμαστε αλλά το αυτονόητο μας λέει ότι η πτώση των σοβάδων προκλήθηκε από οξείδωση του σιδερένιου οπλισμού της πλάκας. 
Προληπτικά, αλλά και λόγω της ανησυχίας που έχει προκληθεί, οι γονείς, οι καθηγητές αλλά και η σχολική επιτροπή αποφάσισαν να μείνει κλειστό το σχολείο για μια μέρα  Μετά το πέσιμο των σοβάδων ελπίζω να απομακρύνθηκαν και οι υπόλοιποι σοβάδες από την ταράτσα υπό το φόβο να μην υπάρξει κανένα  ατύχημα. Οι γονείς πάντως είχαν προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση για τον κίνδυνο και το θέμα έχει αναφερθεί και παλαιότερα στον σύλλογο χαρακτηριστικά ειναι αυτά που αναφέρει η συμπατριωτισά  μας Εμμανουέλα Μουστάκα στο Facebook .....
 Από το συμβάν δημιουργούνται αυτόματα πολλά ερωτηματικά για το αν γίνονται σωστά και εγκαίρως οι εργασίες συντήρησης στις σχολικές μονάδες του νησιού. Να σημειώσουμε ότι εργολαβίες συντήρησης στα σχολικά κτίρια γίνονται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία και κονδύλια του Δήμου.
Οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δεδομένες, καθώς οι εργασίες συντήρησης των παλαιών σχολικών κτηρίων του νησιού μας θα έπρεπε να έχουν γίνει από το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Και σε όσους θα προσπαθήσουν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, τους λέμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μηχανικοί για να μπορούν να διαγνώσουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολικά κτήρια και κατά συνέπεια θα έπρεπε έγκαιρα να έχουν ήδη γίνει όλες οι εργασίες συντήρησης και ελέγχου από τις σχετικές τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Η αδιαφορία για κάθε δημόσιο συλλογικό αγαθό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών μας.

Πηγή : 

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. "Σέριφος του μέλλοντος"
    Η λέξη 'παιδεια' είναι άγνωστη για τον κ δήμαρχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...