8 Ιουλ 2018

Σέριφος ..Μετά από δύο αναβολές Ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός 2017

Με τις ψήφους των Συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Σερίφου για το 2017, ο οποίος ήρθε για συζήτηση ύστερα από δύο αναβολές και ένα απίστευτο αλαλούμ, χωρίς εισήγηση εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, χωρίς συζήτηση και ουσιαστικό διάλογο. 

Τον Οικονομικό απολογισμό καταψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με τεκμηριωμένη εισήγηση που παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης. 
Ο Δήμαρχος θέλοντας να απαντήσει στην τεκμηριωμένη εισήγηση και κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε, ως αιτία της απραξίας τους την αλλαγή της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα, το 2016.

Ολόκληρη η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής: 

Κύριε πρόεδρε, Μετά από δύο αναβολές και το αλαλούμ που προηγήθηκε, τελικά σήμερα ερχόμαστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τον οικονομικό απολογισμό του δήμου για το 2017. 

Όπως γνωρίζετε η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον οικονομικό απολογισμό των Δήμων είναι ειδική προκειμένου να γίνεται σοβαρή συζήτηση. Εσείς όμως έχετε υπολογίσει, 15 λεπτά, μόνο για να συζητήσουμε τον οικονομικό απολογισμό, αφού σε 15 λεπτά έχετε ορίσει άλλο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Έρχεσθε και πάλι χωρίς την έκθεση της οικονομικής επιτροπής, όπως προβλέπεται και χωρίς εισήγηση εκ μέρους της δημοτικής Αρχής, για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Θεωρείτε την ύπαρξη εισηγήσεων μια «παραξενιά» της αντιπολίτευσης. Κάθε μέρα που περνάει ο ευτελισμός της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. 

Ελπίζουμε τουλάχιστον, η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών να είναι ακριβής και να μην προστεθούν πράγματα που δεν ακούστηκαν, διαφορετικά θα πρόκειται για πλαστογράφηση των πρακτικών. Ο οικονομικός απολογισμός αποτυπώνει και επιβεβαιώνει την πολιτική που ασκήθηκε τη χρονιά που πέρασε στο νησί.

 Ο οικονομικός απολογισμός του 2017, κατά τη γνώμη μας, είναι ο χειρότερος οικονομικός απολογισμός της τελευταίας οκταετίας τουλάχιστον. Ο Οικονομικός απολογισμός και η εκτέλεση του Τεχνικού Προγράμματος του 2017 δείχνουν την εγκατάλειψη των υποδομών του νησιού οι οποίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους απαξιώνονται και καταστρέφονται. 

Από τα 50 έργα και 464.000€ που προέβλεπε το Τεχνικό πρόγραμμα για το 2017, μόνο για έξι από αυτά τα έργα δαπανήθηκε ποσόν 86.000€. Από την αξιολόγηση των Εσόδων για το 2017, εκτός από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στους Δήμους, βλέπει κανείς και την συνειδητή αδιαφορία της δημοτικής Αρχής Σερίφου να εισπράξει τα ανταποδοτικά τέλη κυρίως από Ύδρευση-Αποχέτευση. Συγκεκριμένα από τα χρέη παρελθόντων ετών, νέων και παλαιοτέρων έχει συσσωρευθεί ποσόν 1.395.000€ ανείσπρακτων οφειλών και όλα σχεδόν προέρχονται από Ύδρευση- αποχέτευση. 

Ως Δημοτική Αρχή του νησιού προωθείται, ένα ιδιότυπο κίνημα «μην πληρώνετε» που ενδέχεται να οδηγήσει σε παραγραφές.

 Επίσης από την εκτέλεση της Προγραμματικής Σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου είχατε διαφυγή εσόδων, αφού δεν απορροφήσατε ολόκληρο το ποσόν που προβλέπεται. Μας προκάλεσε αρνητική εντύπωση ακόμη, το γεγονός ότι για το 2017 δεν δόθηκαν οι παροχές σε είδος, ρούχα και γάλα που προβλέπονται από την Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων, αξίας 7.000€ περίπου. 

 Πέρα όμως από τα όσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα του απολογισμού του 2017 υπάρχουν και παλιές εκκρεμότητες τις οποίες εμείς πρέπει να επισημάνουμε: Δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η απογραφή από το 2011. 

Δεν έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ισολογισμοί από το 2011 μέχρι σήμερα. Δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η έκθεση του ορκωτού Λογιστή. 

Ελπίζουμε ο Γενικός Διαχειριστικός έλεγχος που έχει ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο να πραγματοποιηθεί και να μην μπει η υπόθεση στο Αρχείο, όπως έγινε με τους Πάπυρους.

 Κύριε πρόεδρε,

 Είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε τον οικονομικό απολογισμό του 2017 διότι:

 1. Δεν υπάρχει εισήγηση από την Δημοτική Αρχή του νησιού. 

2. Δεν κατατέθηκε η έκθεση της οικονομικής επιτροπής όπως προβλέπεται. 

3. Η εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος δεν υπηρέτησε, για άλλη μια χρονιά, τις ανάγκες όσων ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί, αφήνοντας τις υποδομές του νησιού στην τύχη τους (Ύδρευση-Αποχέτευση-Σχολεία κ,λ,π.). 

4. Κανένα σημαντικό έργο δεν ξεκίνησε κανένα δεν ολοκληρώθηκε 

5. Περικόπηκαν οι παροχές (ρουχισμός-γάλα) των εργαζομένων οι οποίες προβλέπονται από τις Συλλογικές τους Συμβάσεις.

 6. Συνειδητά αδιαφορείται για την είσπραξη των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης με ενδεχόμενο να υπάρξουν παραγραφές και τελικά να πληρώνουν μόνο τα «κοροϊδα». 

7. Η ανεπάρκειά σας, οδηγεί σε διαφυγή εσόδων από την εκτέλεση της Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, δεκάδων χιλιάδων €.

 8. Ο δήμος κατέβαλε ποσόν που υπερβαίνει τις 100.000€ πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων, τα οποία οφείλονται στην ανεπάρκειά σας και την αδιαφορία σας.

 9. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει έρθει, μέχρι στιγμής, η απογραφή του 2011.

 10. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει έρθει, μέχρι στιγμής, κανένας ισολογισμός από το 2011. 

11. Δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η έκθεση του ορκωτού Λογιστή. 

 12. Είναι σε εκκρεμότητα ο Γενικός Διαχειριστικός Έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να «εκκαθαριστούν» οι εκκρεμότητες στα οικονομικά του Δήμου. 

 Με βάσει τα παραπάνω, καλούμε κάθε δημοτικό σύμβουλο να καταψηφίσει οικονομικό απολογισμό γιατί δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσων ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί. Όσοι ψηφίσουν ΝΑΙ στον οικονομικό απολογισμό σημαίνει εγκρίνουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και είναι συνυπεύθυνοι. 

 Πηγή : https://lsserifos.blogspot.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...