19 Ιουλ 2018

Σαντορίνη: Εγκαταστάθηκε στην Περίσσα το SeaTrac

Διαθέσιμο προς χρήση και πάλι (η πρώτη φορά που τοποθετήθηκε ήταν το 2016) σε Διάθεση ναι από  Τετάρτη 18 Ιουλίου, στην παραλία της Περίσσας το SeaTrac, η μη μόνιμη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικές δυσκολίες. 

Το SeaTrac είναι τοποθετημένο στην αρχή της παραλίας (θέση Κολάδα) και για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε έχει τοποθετήσει ειδικό αποδυτήριο για ΑμεΑ, καθώς και ειδικές πινακίδες για θέση στάθμευσης κοντά στην ξύλινη ράμπα πρόσβασης από τον δρόμο έως το SeaTrac. 

Να προσθέσουμε ότι και στην Μύκονο αλλά και τη Πάρο υπάρχει αντίστοιχο μηχάνημα, ενώ στη Νάξο μια παρόμοια κίνηση που έγινε, είχε χθες άσχημο τέλος καθότι κάποιοι επέλεξαν να το μετατρέψουν σε παιχνίδι και να το σπάσουν.. 

 Οι λουόμενοι που επιλέγουν την ακτή κοντά στο SeaTrac, ιδιαίτερα οι γονείς με μικρά παιδιά, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών των ίδιων αλλά και των παιδιών τους. 

 Να σημειώσουμε ότι το Seatrac, είναι συσκευή με ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα (που κινείται σε σταθερή τροχιά με την ηλιακή ενέργεια) και ένα απλό αδιαβροχοποιημένο τηλεχειριστήριο, η οποία επιτρέπει στα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα να διασχίσουν την ακτή και να μπουν στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδού. 

 Για πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των τηλεχειριστηρίων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη ΓΕΩΘΗΡΑ κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (08:30-16:30) στο τηλέφωνο 2286023021. 

Πηγή :Δελτίο Τύπου - Φωτό: Atlantea.news 
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...