13 Ιουλ 2018

Νάξος: Ενα απλό καλάθι μετατρέπεται στο απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ

Πριν δύο χρόνια εμφανίστηκε το Mosaic, ένα brand που δημιουργήθηκε για να προσφέρει αντικείμενα που κατασκευάζονται από ελληνικά υλικά και εμπνέονται από ντόπια μοτίβα αλλά παράλληλα έχουν μια σύγχρονη προσέγγιση.

 Σίγουρα αυτή η περιγραφή σας θυμίζει πολλά άλλα επιτυχημένα ελληνικά brand τα οποία φαίνεται ότι χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται ενώ τα περισσότερα παρουσιάζουν πολύ αξιόλογες, κομψές και ποιοτικές προτάσεις. 

 Της Ζωής Παρασίδη (popaganda.gr) http://popaganda.gr/mosaic-naxos-tsantes/

 Η ιδέα του Βαγγέλη Παπαδόπουλου και του Μιχάλη Τσακωνιάτη δεν επικεντρώνεται σε υφάσματα ή μέταλλα. Το πρωτότυπο υλικό που χρησιμοποιεί το brand τους είναι το καλάμι αφού το προϊόντα τους είναι τσάντες που παραπέμπουν στα φτιαγμένα στο χέρι καλάθια που παραδοσιακά θα βρείτε στο νησί της Νάξου. 

 «Το όνομα Mosaic αφορούσε σε διάφορα καλλιτεχνικά projects που πραγματοποιούσα κατά καιρούς με διάφορους ανθρώπους. 

Πάντα με γοήτευαν τα χειροποίητα αντικείμενα και καθώς βρέθηκα σε ένα σεμινάριο για χειροποίητο παπούτσι και εκεί συναντήθηκα με τον Μιχάλη Τσακωνιάτη που η οικογένειά του έχει εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία στο δέρμα. 

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της κατασκευής μιας χειροποίητης τσάντας διαφορετικής από τις άλλες», εξηγεί ο Βαγγέλη Παπαδόπουλος. 

 Αρχικά πειραματίστηκαν κάνοντας δώρο τις πρώτες του δημιουργίες σε φίλους, όμως στη συνέχεια γεννήθηκε το Mosaic και εξελίχθηκε σε μια πολύ δημιουργική απασχόληση.

«Μόλις το brand έκανε την πρώτη του online εμφάνιση, οι εντυπώσεις ήταν θετικές και οι ερωτήσεις άπειρες. Έτσι σιγά -σιγά δημιουργήθηκε ζήτηση, πρώτα από ιδιώτες και αργότερα από καταστήματα σε όλη την Ελλάδα». 

 Το δίδυμο πίσω από το brand θέλει να συνεχίσει να δημιουργεί βασισμένο σε φόρμες ελληνικές δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα τη δική του φρέσκια ματιά. Η κατασκευή των Mosaic γίνεται σε χωριά της Νάξου, από όπου και κατάγονται ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Τσακωνιάτης.

 Όσο για την ιστορία του χειροποίητου καλαθιού που μετέτρεψαν σε it fashion item, «λέγεται “ξοβεργολόγος” γιατί σε αυτό αποθήκευαν τα ξόβεργα, τα ξυλάκια που χρησιμοποιούνταν παλιότερα ως παγίδες για πουλιά».Το brand που έχει τις ρίζες του σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελιάς – βασισμένης πάντα στα δύο υλικά με τα οποία δουλεύει- κατόπιν συνεννόησης, ενώ «χρειάζεται λίγη υπομονή γιατί το προϊόν είναι 100% χειροποίητο». 

Πώς φαντάζονται συνδυασμένα οι δημιουργοί των Mosaic τα πολύ ιδιαίτερα αξεσουάρ τους; «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η ελληνική παράδοση να δοθεί προς τα έξω με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Μας αρέσουν λοιπόν οι πιο λιτές γραμμές στο ντύσιμο που ισορροπούν με μια τσάντα που έχει έντονο χαρακτήρα». 

 Πηγή : http://popaganda.gr/mosaic-naxos-tsantes/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...