26 Ιουλ 2018

Σέριφος «Εν Νυκτί…»28 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου.

Το έτος 2017 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε τη διοργάνωση για πρώτη φορά εκδηλώσεων σε δημόσια μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και άλλους χώρους πολιτισμού, με θεματική τη «νύχτα». 

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συμμετέχει στην δράση «Εν Νυκτί…» του Υπουργείου Πολιτισμού νύχτα είναι ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας, που μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό μέσω ειδικά σχεδιασμένων δράσεων και εκδηλώσεων. 

Στόχος της δράσης «Εν νυκτί» είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης δραστηριότητας διαχρονικά και η εναλλακτική προσέγγιση των χώρων πολιτισμού. Για το έτος 2018, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 28 Ιουλίου και διαρκούν έως τη Νέα Σελήνη στις 11 Αυγούστου.

 Στη φετινή δράση συμμετέχουν 17 Εφορείες Αρχαιοτήτων και 4 δημόσια Μουσεία, με 40 περίπου εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, προβολές και αστροπαρατηρήσεις. 

 Ενδεικτικά, οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται σε σχετικούς αρχαίους μύθους, νεώτερες λαϊκές δοξασίες, ήθη και έθιμα, γεγονότα τοπικής ιστορίας που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας, μεθόδους και μέσα φωτισμού που συνδέονται με τον καθημερινό βίο, λατρευτικές, θεραπευτικές και άλλες πρακτικές που σχετίζονται με τη νύχτα κλπ. 

 Για το κοινό που συμμετέχει στις εκδηλώσεις της δράσης 

«Εν νυκτί» εξασφαλίζεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων άδεια ελεύθερης εισόδου. 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...