5 Ιουλ 2018

To Antiparos International Photo Festival 2018 ξεκινά!

Για 6η χρονιά το Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας & Τέχνης Αντιπάρου διοργανώνει το Antiparos International Photo Festival 2018 στο Κάστρο της Αντιπάρου, από το Σάββατο 7 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, προσκαλούν τους επισκέπτες, στους φωτισμένους χώρους του Κάστρου, το Σάββατο 7 Ιουλίου για την έναρξη του Φεστιβάλ αλλά και για τις 10 ημέρες που διαρκεί και όπου 15 φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκθέτουν το έργο τους.

Στην Αίθουσα Τέχνης «Αντί», η οποία είναι μία από τους χορηγούς του φεστιβάλ, φιλοξενείται η σημαντική Έκθεση Φωτογραφίας του επίτιμου μέλους του φεστιβάλ Πλάτωνα Ριβέλλη. 

Ο Πλάτων Ριβέλλης, έγκριτος και αναγνωρισμένος Έλληνας φωτογράφος, συγγραφέας και δάσκαλος φωτογραφίας είναι μέλος και της κριτικής επιτροπής του Photo Festival 2018.

 Τα υπόλοιπα μέρη της επιτροπής είναι οι Toralf Sandåker, Νορβηγός δημοσιογράφος φωτογραφίας, και τεχνικός συντάκτης του περιοδικού Fotografi, Κωνσταντίνος Φλώρος, Έλληνας δημοσιογράφος φωτογραφίας και Διευθυντής της Nexus Publications SA, Letícia Zica, ταλαντούχα Βραζιλιάνα φωτογράφος, η οποία έχει εκθέσει έργα της δύο φορές στο AIPF και ο David Frazer Wray, Βρετανός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου. 

 Η κριτική επιτροπή επέλεξε 14 φωτογράφους και όπως κάθε χρόνο μία Φωτογραφική Ομάδα, που εκθέτουν το έργο τους στο Φεστιβάλ. 

 Οι φωτογράφοι είναι Ιάσων Αθανασιάδης, Κώστας Αντωνιάδης, Henri Kandiyoti, Κώστας Καραμολέγκος, Αικατερίνη Καρανίκα, Μάντη Λυκερίδου, John Masters, Βαγγέλης Μπόζης, Βασίλης Μποντόσογλου, Δέσποινα Πιλάτη, Renee Revah, Ιωάννα Σακελλαράκη, Χαρά Σκλίκα, Νίκος Φυσιλάνης και η Φωτογραφική Ομάδα Λιβαδειάς. 

 Δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα workshops διοργανώνονται στα πλαίσια του Photo Festival: 

 To “Postcards from home” κάνει σπίτι του για τρεις μέρες το Antiparos International Photography Festival, για την πρώτη κυκλαδική έκδοση του θερινού εργαστηρίου, με εισηγήτρια την κα Φωτεινή Παπαχατζή. 

Το εργαστήριο θα γίνει στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίε ς σχετικά με τ ο εργαστήρι ο στη δ ι εύθυνση http://www.antiparosphotofestival.com/photini-papahatzi/ και στο email photinipap@gmail.com. 

 H κα Eιρήνη Βουρλούμη “Αποθανατίζοντας το Καλοκαίρι”, στο νησί που ονομάζει σπίτι της, θα πραγματοποιήσει τριήμερο Φωτογραφικό εργαστήριο στις 12, 13 & 14 Ιουλίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο στη διεύθυνση www.eiriniphoto.com και στο email της eiriniv@gmail.com 

 Eπίσης ο Φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι (Aggelos Barai), την Τετάρτη 11/07 θα πραγματοποιηθεί ενα Photo Day και προσκαλεί τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, σε μια ξεχωριστή, ολοήμερη καλοκαιρινή φωτογραφική βόλτα στο νησί με στόχο να εξευνήσουν αλλα και να εμπνευστουν απο την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. https://instagram.com/aggelos_barai_photo 

 H κα Δομνίκη Παπαθανασίου με τον μουσικό χορηγό του Photo Festival Concerts & More, επενδύει και φέτος με το εξαιρετικό πρόγραμμά της, τα εγκαίνια του Φεστιβάλ στις 7 Ιουλίου, την Τετάρτη 11/7 και το εορταστικό κλείσιμο του Φεστιβάλ στις 16/7. 

 Mεγάλος χορηγός και αυτή τη χρονιά, απαραίτητος για την ασφαλή διεξαγωγή του Φεστιβάλ καθ’ όλη την διάρκειά του, ο κ. Νίκος Αδαμαντιάδης της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΙG Europe Limited. 

 Εγκαίνια: Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στο Κάστρο Αντιπάρου Διάρκεια: 7 – 16 Ιουλίου 2018 Ώρες λειτουργίας: 20:30 – 00:30
Πηγή :
Περισσότερες πληροφορίες http://www.antiparosphotofestival.com Newsroom Cyclades Voice 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...