23 Ιουλ 2013

Καιρός γαρ εγγύς για στάση πληρωμών; ....VIDEO...




Κώστας Στούπας
O φίλος της στήλης george lig  αποτύπωνε χθες στο διάλογο μια ευκρινή εικόνα του πλήρους παραλογισμού που κυριαρχεί στη χώρα. Έγραφε λοιπόν:

«Πέρναγα προχθές έξω από την ΕΡΤ και υπήρχε πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στην ΕΡΤ, κίνημα δεν πληρώνω!»  Καταλαβαίνεις τι λέω; Το κίνημα δεν πληρώνω είναι αλληλέγγυο στην ΕΡΤ που θέλει να πληρώνεται από ποιον; Τραγελαφικά πράγματα...»

Το κίνημα δεν πληρώνω συμπαρίσταται στην ΕΡΤ που αποτελούσε άλλον έναν «σκουπιδοτενεκέ» του πελατειακού συστήματος της ελληνικής κομματοκρατίας, με έξοδα που πλήρωναν οι πολίτες υποχρεωτικώς μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Το κίνημα δεν πληρώνω αν συνίστατο από σοβαρούς ανθρώπους που δεν πάσχουν από τις αντιφάσεις των χρόνιων ιδεολογικών αγκυλώσεων της αριστεράς, θα μπορούσε στην Ελλάδα να έχει αποκτήσει σοβαρή υπόσταση καθώς στην χώρα μας δεν  μπορούμε να μιλάμε περί φορολογίας, αλλά περί κλοπής...

Αυτό κατά την έννοια πως φορολογία χωρίς ανταπόδοση συνιστά ακριβώς κλοπή κατά σαφέστερο τρόπο σε σχέση με την ιδιοκτησία, όπως όριζε ο Πιοτρ Γιόζεφ Προυντόν, ένας εκ θεμελιωτών του κολεκτιβιστικού  αναρχισμού. Οι οργανωμένες κοινωνίες χρησιμοποιούν την κρατική φορολογία προκειμένου να ανταποδώσουν στους φορολογούμενους πολίτες υπηρεσίες...

Κατ΄ αυτή τη λογική κάποιος θα μπορούσε να ανεχτεί υψηλότερη φορολογία έναντι υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών δημόσιας υγείας, δημόσιας παιδείας, δημόσιας ασφάλειας, καλή σύνταξης...

Τι απ’ όλα αυτά εγγυάται το ελληνικό κράτος δωρεάν;

Τίποτα. Από τα δημόσια νοσοκομεία ο ασφαλισμένος δεν τολμά να περάσει ούτε απ’ έξω χωρίς να καταβάλει φακελάκι για να πάρει ημερομηνία εγχείρησης για όσο θα είναι εν ζωή.

Όσοι έχουν παιδιά είναι σε θέση πολύ καλά να γνωρίζουν πόσο τους έχει στοιχίσει η δωρεάν παιδεία σε φροντιστήρια για το πανεπιστήμιο, ή για την κάλυψη του κενού της δημόσιας παιδείας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Θέλετε να μιλήσουμε για τη δημόσια τηλεόραση, όπου 2.600 έβγαζαν την δουλειά που βγάζει στην ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία το ένα δέκατο των ανθρώπων;

Κατ’ αυτή την έννοια λοιπόν η φορολογία στην Ελλάδα συνιστά κλοπή και ένα κίνημα δεν πληρώνω θα μπορούσε να αποκτήσει ευρεία αποδοχή και καταλυτική παρουσία στις εξελίξεις μεταρρύθμισης αυτού του τόπου που για πολλοστή φορά στα 180 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας «βαδίζει» στο χείλος του γκρεμού και ελπίζει στην έγκαιρη εγρήγορση των ξένων για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Η αλληλεγγύη στην ΕΡΤ αποτελεί γελοιοποίηση του κινήματος καθώς μοιάζει το θύμα της ληστείας να εμφανίζεται μάρτυρας υπεράσπισης στη σπείρα που του άδειασε το σπίτι...

Η σύγχυση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και έχει ενταθεί στα χρόνια της κρίσης έχει τις ρίζες στις συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια μετά την μεταπολίτευση.

Από τη μια πλευρά η παρασιτική ιδεολογία της αριστεράς που στηρίζεται στο αξίωμα της ύπαρξης του «χρηματόδεντρου», η παρουσία του οποίου είναι ικανή να επιλύσει μέσω της αύξησης της κατανάλωσης οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα και από την άλλη ο καζινοκαπιταλισμός με τα τεχνητά χαμηλά επιτόκια τα τελευταία χρόνια που για μια περίοδο έκανε πιστευτό πως το «χρηματόδεντρο» υπάρχει τελικά και φύεται στα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Αμφότερα υπόσχονταν ευημερία χωρίς εργασία και κόπο. Κατάσταση που δεν μοιάζει ακόμη εφικτή σ’ αυτό το γαλαξία...

Αρκετοί προβλέπουν την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου προς τους πιστωτές του, εντός ή έκτος ευρωζώνης ως αναπόφευκτη εξέλιξη. Νομίζω πως θα προηγηθεί η στάση πληρωμών των Ελλήνων προς το δημόσιο για την εκτεταμένη κλοπή μέσω των φόρων που αυτό διαπράττει.

ΠΧ  

Να περιορίσει ή και να καταργήσει τα παράβολα, σε φυσική μορφή, επιδιώκει η κυβέρνηση και επιχειρεί να ωθήσει τους πολίτες να επιλέγουν πλέον το διαδίκτυο για να προμηθευτούν και το παράβολο που χρειάζονται για τις συναλλαγές τους. Όπως εξηγεί στο Capital T.V ο φοροτεχνικός κ. Παναγιώτης Παντελής το υπουργείο Οικονομικών προνόησε, σε περίπτωση που ο πολίτης ζητήσει επιστροφή των χρημάτων για τα παράβολο που πλήρωσε, εφόσον δεν το χρησιμοποίησε, να μην μπορεί να το εισπράξει εάν έχει οφειλές στο δημόσιο.
Πηγή : KAPITAL GR

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...