11 Ιουλ 2013

1 στους 5 λαδώσαμε κρατικό υπάλληλο μέσα στο 2012!


Ένας στους πέντε Έλληνες λάδωσε κάποιον κρατικό υπάλληλο την περασμένη χρονιά 
διαπιστώνει η Διεθνής Διαφάνεια και είμαι σίγουρος πως όλοι θα αρχίσουν να σκίζουν τα ρούχα τους που είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρωπαική Ένωση. 

Η διεθνής οργάνωση λέει πως η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις διαφθοράς,  μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 22% ενώ η Κύπρος έχει 19%, η Ρουμανία 17%, η Βουλγαρία 8%, η Ιταλία και η Βρετανία μόλις 5%, η Πορτογαλία 3% και η Ισπανία 2%. Και είμαι επίσης σίγουρος πως κανείς αρμόδιος δεν πρόκειται να κάνει τίποτε άλλο από το να υπόσχεται και να οργανώνει συσκέψεις και συναντήσεις με "συναρμόδιους φορείς".

Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως όσο θα ανεβαίνουν οι φόροι και όσο ο κόσμος θα χάνει τη δουλειά του τόσο η διαφθορά θα αυξάνεται, γιατί θα πηγαίνεις για παράδειγμα στην Εφορία και ο υπάλληλος θα σου κλείνει το μάτι για να πληρώσεις μικρότερο πρόστιμο ακόμα και αν είναι μπροστά η ίδια η τρόικα.

 Είναι αστείο να το σκέφτεσαι αλλά αυτή την διαφθορά την έχουν δημιουργήσει σε μεγάλο βαθμό όχι οι κακοί υπάλληλοι και τα λαμόγια οι ιδιώτες αλλά αυτοί που μας έχουν κυβερνήσει τα τελευταία χρόνια με τα χαράτσια και τα έκτακτα τέλη.



Νικήτας
Πηγή :http://www.kourdistoportocali.com 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...